Σύσταση αγοράς από AXIA για Mytilineos

Σύσταση αγοράς από AXIA για Mytilineos

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τιμή-στόχο στα 23,10 ευρώ για το τέλος του 2022, από 15,70 ευρώ προηγουμένως, δίνει η AXIA Ventures για τη Mytilineos, στο νέο της report που δημοσιεύθηκε χθες, την οποία συνοδεύει με σύσταση αγοράς (bay) και πρόβλεψη για περιθώρια ανόδου 53% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η AXIA επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τον κομβικό ρόλο της Mytilineos στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας κυρίως μέσω της συμμετοχής της με ένα portfolio έργων ΑΠΕ 1,5 GW, που όπως εκτιμά θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2025, αλλά και τη σταθερά υψηλή και σε μεγάλο βαθμό «κλειδωμένη» κερδοφορία του τομέα μεταλλουργίας, η οποία, στηριζόμενη στην πολύ χαμηλή βάση κόστους, αφήνει περιθώρια για μεγάλα margins. H ανάλυση της ΑΧΙΑ προβλέπει πως η εταιρεία θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό διανομής μερισμάτων (35% των καθαρών κερδών) προσφέροντας υψηλές αποδόσεις, της τάξεως του 5% για το 2022 και το 2023, και θα έχει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, κατά 80% το 2022 και 100% το 2023 σε σχέση με το 2021.

Κλίμα συγκίνησης στην τελετή του ΕΒΕΑ

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η τελετή ονοματοδοσίας του ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών επί της οδού Αμερικής 8, σε «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος». Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς και στενοί οικογενειακοί φίλοι του εκλιπόντος προέδρου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γ. Μπρατάκος, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, πρόεδροι Επιμελητηρίων κ.ά.

Μέχρι τη Δευτέρα αιτήσεις για τις νέες σχολές ΟΑΕΔ

Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται πως υπάρχει για τις νέες πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής λήγει τη Δευτέρα και η υποβολή από τους ενδιαφερόμενους μαθητές και μαθήτριες γίνεται ηλεκτρονικά. Οι σχολές θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο, με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, ενώ η μαθητεία θα γίνει σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.

Αυξάνεται ο στόλος των ρομπότ στα ΕΛΤΑ

Σε 125 θα έχει αυξηθεί, έως το τέλος της χρονιάς, ο αριθμός των μίνι ρομπότ που θα διαθέτουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, γεγονός που θα επιτρέψει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης, ανά ώρα, 7.000 αντικειμένων από 3.000, αριθμός που θα αυξηθεί, σε επίπεδο ημέρας, σε 165 χιλ. τεμάχια. Ηδη η πρώτη φάση της ρομποτικής διαλογής επιτρέπει στην εταιρεία εξοικονόμηση κόστους της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφερε, πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση, ο CEO Γ. Κωνσταντόπουλος, η βελτίωση αυτή των επιδόσεων των ΕΛΤΑ θα οδηγήσει σε νέες συμφωνίες με διεθνείς παίκτες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως αυτή που συνήφθη πρόσφατα με την Amazon.

«Αναντικατάστατο το χρήμα σε μετρητά»

«Ακόμη κι αν οι πληρωμές χωρίς μετρητά αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, το χρήμα σε μετρητά παραμένει σημαντικό και δεν πρόκειται να αντικατασταθεί ούτε από το ψηφιακό ευρώ», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, μιλώντας σε συμπόσιο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. O Βάιντμαν σημείωσε ότι ειδικά σε περιόδους υψηλής αβεβαιότητας οι άνθρωποι βασίζονται στα μετρητά, όπως μεταδίδει η Handelsblatt. Στην αρχή της πανδημίας, για παράδειγμα, η ζήτηση για μετρητά στη Γερμανία, κατά διαστήματα, αυξήθηκε απότομα. Τα υποκαταστήματα της Bundesbank είχαν εκδώσει πέρυσι χαρτονομίσματα συνολικής καθαρής αξίας 70 δισ. ευρώ, σημείωσε ο πρόεδρος της Bundesbank. Πάνω από όλα, πρόσθεσε, η πληρωμή με μετρητά είναι εύκολη, ασφαλής και γρήγορη. Ωστόσο, το ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κόστους των συναλλαγών, να κάνει τις συναλλαγές πληρωμών πιο αποτελεσματικές και να τονώσει την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή