Η Dimand πλειοδότησε για το κτίριο του Μινιόν

Η Dimand πλειοδότησε για το κτίριο του Μινιόν

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Dimand οδεύει το κτίριο στις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου και Δώρου στην Αθήνα, όπου βρισκόταν το πολυκατάστημα Μινιόν. Η Folli Follie στην οποία ανήκει το ακίνητο ανέθεσε στη Δανός BNB Paribas την πώληση του ακινήτου μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού όπου επικράτησε, προσφέροντας ποσό άνω των 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Δημήτρη Ανδριόπουλου. Το ακίνητο επιφανείας 18.240 τ.μ. συνοδεύτηκε στο παρελθόν με μεγάλο αριθμό σχεδίων αξιοποίησης, όπως η ανακατασκευή του, το 2009, με αντικείμενο τη δημιουργία πολυκαταστήματος 15.000 τ.μ. και η μετεγκατάσταση στο ακίνητο, το 2012, του υπουργείου Περιβάλλοντος. Κανένα όμως από τα εγχειρήματα αυτά δεν προχώρησε, με την Dimand, ύστερα από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενδεχομένως έως το τέλος της χρονιάς, να αναλαμβάνει την οριστική ανακατασκευή του κτιρίου. Το deal προσφέρει και ισχυρή ανάσα ρευστότητας για τη Folli Follie.

Παρατείνονται οι δηλώσεις για έλεγχο rapid test

Παρατείνεται για άλλη μια φορά, έως την ερχόμενη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η προθεσμία υποβολής από τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις τής απαραίτητης υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα φαίνεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο rapid test. Η παράταση αφορά τις εβδομάδες 18-24 Οκτωβρίου, 25-31 Οκτωβρίου, 1-7 Νοεμβρίου, 8-14 Νοεμβρίου και 15-21 Νοεμβρίου. Hδη από τους ελέγχους βρέθηκαν περίπου 21.000 περιπτώσεις εργαζομένων, πανελλαδικά, οι οποίοι, αν και όφειλαν, δεν είχαν υποβάλει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Οι πρώτες ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού

Οι πρώτες ρυθμίσεις δανείων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι γεγονός έπειτα από μακρά περίοδο προετοιμασίας από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης, οι οποίες ενέκριναν τους πρώτους διακανονισμούς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ενας πρώτος απολογισμός αναμένεται να γίνει κατά τη συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με εκπροσώπους των τραπεζών αύριο Πέμπτη, κατά την οποία θα αναλυθούν τα αποτελέσματα των πρώτων ρυθμίσεων.

483 εκατ. ευρώ άντλησαν 119 ελληνικές startups

Το συνολικό ποσό των 483 εκατ. ευρώ  διοχετεύθηκε σε 119 ελληνικές νεοφυείς εταιρείες μέσα από την προσέλκυση και άλλων επενδυτών (εκτός Equifund) που συμμετείχαν σε γύρους χρηματοδότησης του Equifund κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων ζωής της επενδυτικής πλατφόρμας, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Γιώργος Γιακουμάκης, project manager του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, στο πλαίσιο του 4th Hellenic Innovation Forum. Κατά τη διάρκεια της 4ετίας, οι επενδύσεις μόνο των ταμείων επιχειρηματικών συμμετοχών του Equifund (χρηματοδοτείται από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους) ανήλθαν στα 211 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 6 εξαγορές νεοφυών επιχειρήσεων οι οποίες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Επαφές στο Κάιρο για φυσικό αέριο

Τις δυνατότητες προμήθειας φυσικού αερίου από την κρατική εταιρεία ΕGAS της Αιγύπτου θα εξετάσουν σε επαφές που θα έχουν στο Κάιρο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κώστας Ξιφαράς. Οι επαφές θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της 6ης συνάντησης των μεσογειακών κρατών-μελών του EastMed Gas Forum, ενώ οι πρώτες συζητήσεις σε αυτή την κατεύθυνση έγιναν τον Ιούνιο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Σκρέκας στην Αίγυπτο θα εξεταστεί και η δυνατότητα συνεργασίας των κρατικών εταιρειών των δύο χωρών στον τομέα των υδρογονανθράκων. Στο τραπέζι των αρμόδιων υπουργών της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης θα βρεθούν οι εξελίξεις στην αγορά του φυσικού αερίου και του ενεργειακού κλάδου συνολικότερα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή