Δεν έγιναν οι μειώσεις χρεώσεων ΥΚΩ

Δεν έγιναν οι μειώσεις χρεώσεων ΥΚΩ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εκατομμύριο την ημέρα λιγότερα θα έπρεπε να πληρώνουν οι καταναλωτές ρεύματος από τον Ιούλιο και μετά για χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ). Η εξοικονόμηση αυτή προκύπτει από τη λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κρήτη, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ και συγκεκριμένα τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του 2021, «για κάθε μέρα λειτουργίας της διασύνδεσης ανοίγει ο δρόμος για την εξοικονόμηση 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ημερήσια βάση για όλους τους καταναλωτές της χώρας, μέσω των λογαριασμών ρεύματος». Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα οι λογαριασμοί ρεύματος θα έπρεπε να είχαν ελαφρυνθεί κατά ένα συνολικό ποσό της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, πλην όμως οι καταναλωτές εξοικονόμηση από τις ΥΚΩ ακούν μήνες τώρα, αλλά εξοικονόμηση δεν βλέπουν…

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν τα υπερμάρκετ 

Υψηλές επιδόσεις εξακολουθούν και φέτος να καταγράφουν τα υπερμάρκετ, καθώς χωρούν περισσότερους, δεν είναι μεγάλος ο συνωστισμός εντός τους, έχουν μετατραπεί σε πολυκαταστήματα και για την είσοδο σε αυτά δεν υπάρχει η υποχρέωση της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού τεστ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI, οι πωλήσεις στα υπερμάρκετ (καταστήματα πάνω από 2.500 τ.μ.) σημείωσαν αύξηση 9,8% στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2020.

Εργο 5,7 εκατ. ευρώ για την e-ιχθυόσκαλα

Λίγο πριν από τη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης ιχθυοσκαλών σε όλη την Ελλάδα. Το έργο, του οποίου το τεύχος διακήρυξης βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, είναι συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 5,7 εκατ. ευρώ. Προβλέπει τη δημιουργία ενός κεντρικού πληροφοριακού συστήματος μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται η εποπτεία και η διαχείριση της διακίνησης, εμπορίας και διάθεσης αλιευμάτων στην ελληνική αγορά.

Πιο ψηλά ο πήχυς της ανάπτυξης

Ακόμη υψηλότερα τοποθετεί τον πήχυ της ανάπτυξης της Ελλάδας φέτος ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, έπειτα και από τις εντυπωσιακές επιδόσεις του γ΄ τριμήνου, στο 8,9% από 8,6%, ενώ ανεβάζει και τις εκτιμήσεις του για το 2022 βλέποντας ανάπτυξη 4,3% (από 3,5%). Κατά τον οίκο, μεσοπρόθεσμα η ελληνική οικονομία θα κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 1,8% ετησίως την περίοδο 2023-26, χάρη στις επενδύσεις οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν εύκολα τις σωρευτικές δημόσιες επενδύσεις των τελευταίων πέντε ετών. Η Scope προβλέπει πως το ελληνικό χρέος θα υποχωρήσει στο 194,5% το 2022, από 202% φέτος.

Πράσινο φως στη ΝΝ για απόκτηση της MetLife

Την έγκριση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει στην απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα και στην Πολωνία έλαβε το ΝΝ Group, σε συνέχεια της σχετικής πρόθεσης που είχε ανακοινωθεί στις 5 Ιουλίου 2021. Η απόκτηση θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία της ασφαλιστικής αγοράς στον κλάδο ζωής στην Ελλάδα με μερίδιο 18% στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και 31% στον κλάδο ζωής και υγείας, ενώ θα ενδυναμώσει την ηγετική θέση της ΝΝ στην Πολωνία. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η ΝΝ θα καταστεί ηγέτις στα ομαδικά προγράμματα υγείας και επένδυσης και θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο υγείας και ατυχημάτων που διαθέτει στην ελληνική αγορά. Οπως έχει ανακοινωθεί, η συμφωνία περιλαμβάνει ένα δίκτυο με περισσότερους από 400 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή