Πώς θα γίνει η ΑΜΚ της Attica Bank

Πώς θα γίνει η ΑΜΚ της Attica Bank

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 10,26% θα διαμορφωθεί η συμμετοχή του επενδυτικού κεφαλαίου Ellington στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 240 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Δεκεμβρίου. Η αύξηση με βάση τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χθες, προϋποθέτει ότι το ΤΧΣ θα εγγραφεί για νέες κοινές μετοχές συνολικής αξίας 153,7 εκατ. ευρώ και ότι οι λοιποί υφιστάμενοι μέτοχοι δεν θα συμμετέχουν στην κάλυψη νέων κοινών μετοχών. Το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ θα παραμείνει στο 14,7% ασκώντας δηλαδή όλα τα δικαιώματα προτίμησης που του ανήκουν, ενώ η Ellington θα αποκτήσει όλες τις αδιάθετες νέες μετοχές που θα προκύψουν τόσο από τη μη άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης από μετόχους μειοψηφίας, όσο και από τη μη πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης του ΤΧΣ.

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Reggeborgh και Atlas

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει η ακρόαση της ολλανδικής Reggeborgh και της επενδυτικής Atlas, που ελέγχουν το 30% και 10% των μετοχών της «Ελλάκτωρ», αντίστοιχα. Οι δύο μέτοχοι της «Ελλάκτωρ» κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις επί φερόμενων ενδείξεων συντονισμένης πρακτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απεστάλη στα μέσα της εβδομάδας και έχει προθεσμία πέντε ημερών. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει βάλει στο αρχείο την υπόθεση για πιθανό συντονισμό ενεργειών μεταξύ της Reggeborgh και του Λ. Μπόμπολα.

Οι στόχοι έως το 2030 για την ιχθυοκαλλιέργεια

Κατά 3% αναμένεται να αυξηθεί φέτος η παραγωγή της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, αγγίζοντας τα προ πανδημίας επίπεδα. Το παραπάνω ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω βίντεο στο συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας με τίτλο «2021-2027: Οι αναπτυξιακές προκλήσεις και τα κρίσιμα ορόσημα». Λίγο αργότερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι στόχος έως το 2025 είναι η ετήσια παραγωγή να αυξάνεται κατά 3% και έως το 2030 κατά 5%. 

Συζητήσεις για έξοδο από την εποπτεία

Από τον Ιανουάριο  θα αρχίσουν οι συζητήσεις με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για την έξοδο της χώρας  από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας εντός του 2022, είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο συνέδριο της ΕΕΝΕ. Είναι ο ένας από τους βασικούς στόχους οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και φαίνεται πως οι συνθήκες ωρίμασαν για τη δρομολόγησή του. Βασικοί στόχοι επίσης η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας το 2023, μονοψήφια ποσοστά κόκκινων δανείων για τις τράπεζες το 2022 (οι δύο θα το πετύχουν από φέτος), επιστροφή σε ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα το 2023, αύξηση της συμμετοχής των επενδύσεων στο ΑΕΠ και διατήρηση υψηλών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, με αύξηση τουλάχιστον 6,9% φέτος και τουλάχιστον 4,5% το 2022.

Επιπλέον 154 πιστοποιήσεις

Ακόμη λιγότεροι και από την προηγούμενη φορά, μόλις 154, είναι τελικά οι επιπλέον πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι που φιλοδοξούν να ριχτούν στη μάχη των εκκρεμών συντάξεων, μετά και την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου εκπαίδευσης και τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η έκδοση των συντάξεων δεν είναι «εύκολη υπόθεση». Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι και σε αυτόν τον κύκλο εξετάσεων, από τους συνολικά 1.200 αρχικά συμμετέχοντες, στις χθεσινές εξετάσεις έλαβαν μέρος μόλις 471. Επιπλέον, 233 λογιστές και 446 δικηγόροι ζήτησαν εξαίρεση και θα εξεταστούν σε μελλοντικό κύκλο, ενώ 220 που είχαν αιτηθεί αρχικά τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν την παρακολούθησαν καθόλου. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων ανέρχεται σε 333, καθώς κατά τον προηγούμενο κύκλο είχαν πιστοποιηθεί 179 επαγγελματίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή