Σε ρόλο ελεγκτή οι πολίτες

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει νέα εφαρμογή με την οποία οι πολίτες στις συναλλαγές θα μπορούν να ελέγχουν τη νομιμότητα των αποδείξεων. Ολες οι αποδείξεις θα έχουν QR code. Οι πολίτες θα σκανάρουν την απόδειξη με το κινητό τους και θα διαπιστώνουν τη γνησιότητά της. Στην περίπτωση που η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν αναγνωρίσει το QR code οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις πληροφορίες στην ΑΑΔΕ. Αμέσως θα ξεκινήσει έλεγχος και ο καταστηματάρχης θα πληρώσει ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ), καθώς και η έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων από 2 έως 12 μήνες, ενώ επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ. Με τη νέα ρύθμιση επιβάλλεται αναλόγως το ποσό του προστίμου, χωρίς να εφαρμόζονται τα ανώτατα όρια.

Νίκη της Viva Wallet για «το πιο έξυπνο POS»

Η Viva Wallet κέρδισε την προσφυγή στo Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) έναντι της Eurobank για τον ισχυρισμό της τελευταίας ότι είναι η πρώτη τράπεζα που προσφέρει το πιο έξυπνο POS σε συνεργασία με τη Visa. Το ΣΕΕ αναγνώρισε ότι η Viva Wallet διαθέτει ήδη εδώ και 6 μήνες στην ελληνική αγορά ανάλογο POS (Tap to Phone). Επίσης, έκρινε πως ο συγκριτικός ισχυρισμός «το πιο έξυπνο POS» δεν ευσταθεί, μιας και δεν προέκυψε ουσιώδης διαφοροποίηση του προϊόντος της Eurobank έναντι του αντίστοιχου της Viva.

Αναβάθμιση της τιμής-στόχου του ομίλου ΟΠΑΠ

Η ανυπαρξία νέων μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας υπήρξε βασικός παράγοντας για την αναβάθμιση της τιμής-στόχου του ΟΠΑΠ από τους αναλυτές της Optima Bank. Το τμήμα ανάλυσης της τράπεζας προβλέπει ότι η τιμή της μετοχής της εισηγμένης θα ανέλθει σε 21,40 ευρώ. Θέτει όμως ως τιμή-στόχο τα 17,10 ευρώ, απομειώνοντας κατά 20% την αρχική εκτιμώμενη εύλογη τιμή της μετοχής. Και αυτό λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από τη μετάλλαξη «Ομικρον».

Αλλαγές στον θεσμό ενδιάμεσων εκπτώσεων

Αλλαγές στη νομοθεσία περί ενδιάμεσων εκπτώσεων, που μπορεί να προβλέπουν ακόμη και κατάργησή τους, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ οι έμποροι –κυρίως οι μικρομεσαίοι– δεν συμπάθησαν τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων και από την αρχή που θεσπίστηκε, το 2013, επιχείρησαν την κατάργησή του. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης να προωθηθεί ο προσδιορισμός της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης έτσι ώστε να μη μένουν εκτός μέτρων στήριξης και συγκεκριμένων πολιτικών αυτές οι επιχειρήσεις. 

«Καμπανάκι» για Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Τον… κίνδυνο να μετατραπούν τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε κέντρα διαχείρισης ασθενών COVID-19 επισημαίνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΣΕΚΕΚ), που ζητεί με αλλεπάλληλες επιστολές του προς τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Εργασίας η υλοποίηση του προγράμματος Voucher ανέργων 30-49 ετών, το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα από το υπουργείο Εργασίας, να γίνει μέσω τηλεκατάρτισης αντί με διά ζώσης διδασκαλία. Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, που περιλαμβάνονται στο μητρώο του υπουργείου Εργασίας για να παρέχουν σχετικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί με βάση τη δυνατότητά τους να προσφέρουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, επισημαίνει ο σύνδεσμος. Κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εκτιμά ότι μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι ανεμβολίαστοι και η συγκέντρωσή τους στον ίδιο κλειστό χώρο, έξι ώρες την ημέρα, για αρκετές εβδομάδες, δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την υπερμετάδοση του ιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή