Έρχονται νέα έντυπα λογαριασμών ρεύματος

Έρχονται νέα έντυπα λογαριασμών ρεύματος

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tιμολόγια σταθερά, αλλά και τιμολόγια με όριο αυξομείωσης, ενέκρινε τελικά η Ολομέλεια της ΡΑΕ έναντι της αρχικής πρότασης για κατηγοριοποίηση των τιμολογίων με βάση το ρίσκο, αφού έλαβε υπόψη της και τις αντιδράσεις των προμηθευτών. Η ΡΑΕ έχει αποστείλει στις εταιρείες προμήθειας τα πρότυπα σύμβασης προμήθειας και λογαριασμού ρεύματος για να τα υιοθετήσουν από τον Μάρτιο του 2022. Για τις εταιρείες που δεν εναρμονιστούν με τις κατευθυντήριες γραμμές που ενέκρινε σε σχέση με τη διαφάνεια των τιμολογίων η ΡΑΕ διατηρεί το δικαίωμα επιβολής προστίμων, ενώ θα επιδιώξει την πλήρη συμμόρφωσή τους με μοχλό πίεσης την έκδοση θετικών ανακοινώσεων για όσες υιοθετήσουν τα νέα τιμολόγια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σκοπός της τυποποίησης των πρότυπων εντύπων είναι η κατανόηση του τρόπου διαμόρφωσης του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Πειραιώς – δανειοληπτών

Τέλος στη δικαστική διαμάχη μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και δανειοληπτών για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο βάζει υπέρ της τράπεζας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Με χθεσινή απόφασή του επιβεβαίωσε τη θέση της Τράπεζας Πειραιώς ότι ρήτρα σε δανειακή σύμβαση η οποία απηχεί νομοθετική διάταξη που προβλέπει πληρωμή σε εγχώριο νόμισμα με βάση την τρέχουσα αξία του ξένου νομίσματος εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας για την προστασία των καταναλωτών.

Τα μέλη της διοίκησης του νέου ΣΕΠΕ

Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης του νέου Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Πρόκειται για τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Λύτρα, τον οικονομολόγο και πρώην γενικό διευθυντή του ΕΛΙΝΥΑΕ Μηνά Αναλυτή, τους οικονομολόγους Αφροδίτη Μακρυγιάννη και Γιώργο Πελεκανάκη και τη δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Μαρία Σικαλοπούλου. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή του διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας.

Μόνο ψηφιακά αιτήματα στην εφορία

Καταργούνται από σήμερα οι φυσικές επισκέψεις στις εφορίες, καθώς και η αποστολή emails σε αυτές. Από σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνουν ψηφιακά αιτήματα στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Η πλατφόρμα των αιτημάτων καθοδηγεί τον φορολογούμενο ώστε να υποβάλει αίτημα για περισσότερες από 250 διαδικασίες και ενημερώνει με email για την πορεία εξέλιξης του αιτήματος. Επιπλέον, η ΑΑΔΕ επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας «Τα Ραντεβού μου», μέσω της ψηφιακής πύλης myaade.gov.gr, σε άλλες 27 ΔΟΥ. Στην πλατφόρμα, οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις που τους αφορούν.

Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ της Attica

Tην πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, ύψους 240 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Attica Bank, σημειώνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 σε pro forma επίπεδο και με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του α΄ εξαμήνου διαμορφώνεται σε 11%. Στην ΑΜΚ με βάση και τη συμφωνία συμμετείχε το επενδυτικό κεφάλαιο Ellington με ποσοστό 9,99%. Το ΤΜΕΔΕ διατηρεί το ποσοστό του, δηλαδή 14,7%, ενώ το ΤΧΣ ελέγχει το 63,1%. Ο ΕΦΚΑ, τέλος, διατηρεί επίσης το ποσοστό του, δηλαδή 10,3%. Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, μέσω της διαδικασίας επιτεύχθηκε ο στόχος για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ και Ellington προβλέπει ότι τα μέρη δεσμεύονται να προβούν σε δεύτερη επένδυση στην τράπεζα το αργότερο εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων του 2021, έτσι ώστε το ΤΜΕΔΕ και η Ellington να κατέχουν τελικά ποσοστό περίπου 68% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή