Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Attica

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Attica

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως την επόμενη εβδομάδα θα έχει «κλειδώσει» το θέμα της τοποθέτησης του Μίνου Μωυσή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank, έπειτα από σχετική πρόταση του ΤΧΣ, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας. Ο Μίνος Μωυσής, γνωστό στέλεχος της αγοράς που έχει θητεύσει σε διάφορες θέσεις του χρηματοοικονομικού τομέα, είναι από τον περασμένο Νοέμβριο εκπρόσωπος του Ταμείου στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει θετικά την πρόκληση. Ο κ. Μωυσής υπήρξε μέλος στο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου και στο παρελθόν έχει διατελέσει ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος στην Εμπορική Τράπεζα (2011-2013) και στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας (2005-2010). Υπήρξε επίσης διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Interamerican και έχει διατελέσει πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Το 98,85% της «Νίκας» κατέχει πλέον η Cryred

Ενα ακόμη 1,15% των μετοχών της «Νίκας» απομένει για να αποκτήσει η Cryred Investments Limited, εταιρεία συμφερόντων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας. Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η «Νίκας» έκανε γνωστό ότι η Cryred απέκτησε στις 26 Ιανουαρίου 15.531 κοινές ονομαστικές μετοχές της αλλαντοβιομηχανίας και στις 27 Ιανουαρίου άλλες 1.278 μετοχές. Oλες οι μετοχές αποκτήθηκαν στην τιμή του 1,24 ευρώ/μετοχή, όπως προβλεπόταν άλλωστε στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης. Πλέον η Cryred κατέχει το 98,85% της «Νίκας».

Θετικό ισοζύγιο το 2022 για την ΕΑΣ

Θετικό ισοζύγιο για την «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» προβλέπει ο προϋπολογισμός για τη χρήση του 2022 που έχει εγκρίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα προβλέπονται έσοδα συνολικού ύψους 78 εκατ. ευρώ που προέρχονται από πωλήσεις αξίας 32 εκατ. ευρώ και από επιχορηγήσεις 34,4 εκατ. ευρώ. Τα έξοδα τοποθετούνται σε 43,5 εκατ. ευρώ. Ετσι, η εταιρεία εμφανίζει θετικό ισοζύγιο που ανέρχεται σε 34,4 εκατ. ευρώ.

Στρατηγική κίνηση από την J.P. Morgan

Στρατηγική κίνηση από πλευράς J.P. Morgan χαρακτηρίζει η Axia Research τo deal για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου ύψους 49% στην ελληνική Viva Wallet, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Οπως επισημαίνει ο οίκος, είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς αμερικανική τράπεζα βάζει έτσι την Ελλάδα δυναμικά στον χάρτη των Fintech και αναδεικνύει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου διεθνώς. Οπως άλλωστε δήλωσε και η J.P. Morgan, αυτή η κίνηση αποτελεί το σημείο εισόδου της στην αγορά μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της Ε.Ε., η οποία αντιπροσωπεύει 17 εκατομμύρια δυνητικούς πελάτες. 

Η ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος

«Φως στην άκρη του τούνελ» φαίνεται πως «βλέπουν» οι κατασκευαστικοί όμιλοι που διεκδικούν, μετά έξι χρόνια αναμονής, το έργο παραχώρησης εκμετάλλευσης της ζεύξης Σαλαμίνας – Περάματος. Τους επόμενους μήνες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες (π.χ. έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης) για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, ώστε η ανάθεση της σύμβασης να μπει στην τελική της ευθεία. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα (π.χ. προσφυγές), θεωρείται εφικτό να υπογραφεί η σύμβαση μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για έργο της τάξεως των 400-450 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψει την υπογειοποίηση της σημερινής ζεύξης, ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση της Σαλαμίνας με οδικά μέσα. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2016 και μετά τη διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το έργο διεκδικούν σήμερα τρία σχήματα, ο όμιλος Μυτιληναίου, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία των Ακτωρ Παραχωρήσεις – Vinci Concessions – Vinci Highways. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή