ΡΑΕ: Χάθηκαν…στη μετάφραση

ΡΑΕ: Χάθηκαν…στη μετάφραση

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών η χθεσινή ολομέλεια της ΡΑΕ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όχι μόνο των διαχειριστών και κάποιων προμηθευτών με υψηλές ανεξόφλητες οφειλές, αλλά και του ίδιου του υπουργού Κώστα Σκρέκα. Ενώ η αγορά ανέμενε τη δρομολόγηση κάποιων μέτρων στη χθεσινή ολομέλεια, δεν κατάφεραν καν να καταγράψουν το πρόβλημα με αριθμούς. Γιατί; Δεν έχουν βρει λέει οι διαχειριστές μεταξύ τους, δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΔΑΠΕΕΠ, μια κοινή γλώσσα για τις οφειλές. Είναι ανεξόφλητες και οι οφειλές που έχουν διακανονιστεί ή μόνο αυτές που διακανονίστηκαν, αλλά δεν εισπράττονται; Αφού απαντήσουν λοιπόν στο ερώτημα με μια κοινή γλώσσα οι διαχειριστές και παραδώσουν τα στοιχεία στον υπουργό και στη ΡΑΕ, τότε θα… ξαναμαζευθούν όλοι μαζί για να δουν τι θα πράξουν με τη μαύρη τρύπα των άνω των 500 εκατ. ευρώ της αγοράς.

Ολομέλεια με εκνευρισμό και με μία απουσία

Από τη χθεσινή διαδικτυακή ολομέλεια της ΡΑΕ δεν έλειψαν μάλιστα και οι παρεξηγήσεις. Δεν παρέστη ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, αλλά αντ’ αυτού η γενική διευθύντρια της εταιρείας, γεγονός που εκνεύρισε τον υπουργό, ο οποίος ευγενικά την ευχαρίστησε και την αποχαιρέτησε ταυτόχρονα, συνεχίζοντας την τηλεδιάσκεψη χωρίς την παρουσία του ΑΔΜΗΕ. Την απουσία του κ. Μανουσάκη από την ολομέλεια κύκλοι του ΑΔΜΗΕ την αποδίδουν σε προγραμματισμένο ραντεβού με επισκέπτη ξένης χώρας. Κάποιοι άλλοι με την επικείμενη ανανέωση της θητείας του και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει.

Επένδυση 15 εκατ. ευρώ από την Trastor ΑΕΕΑΠ

Στην ολοκλήρωση της απόκτησης οικοπέδου ενός στρέμματος με κτίριο 2.165 τ.μ. προχώρησε η Trastor ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για κτίριο γραφείων στον Παράδεισο Αμαρουσίου, επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Η εισηγμένη είχε πλειοδοτήσει για το ακίνητο πριν από περίπου ένα μήνα, καταβάλλοντας τίμημα ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να ενοποιήσει το ακίνητο με έτερη όμορη έκταση 1,7 στρεμμάτων και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 15 εκατ. ευρώ.

Αίτηση χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης

Αίτηση χρηματοδότησης 170 εκατ. ευρώ για υφιστάμενο επενδυτικό της πρόγραμμα υπέβαλε στο Ταμείο Ανάκαμψης η Sunlight. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα κεφάλαια που αναμένεται να αντληθούν μέσω του RRF θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση τρέχοντος επενδυτικού πλάνου ύψους 560 εκατ. ευρώ που αφορά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Sunlight, μεταξύ άλλων σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Ιταλία και Αμερική. Τμήμα ακόμη της υπολειπόμενης χρηματοδότησης θα προέλθει από κεφάλαια μετόχων και δανεισμό. Τέλη Ιανουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight, Λάμπρος Μπίσαλας, μιλώντας στους Financial Times είχε κάνει γνωστό ότι η Sunlight πρόκειται να κάνει αίτηση χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας

Τρεις στις δέκα επιχειρήσεις εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών προκειμένου να προσελκύσουν με μεγαλύτερη ευκολία ταλέντα, καθώς διαπιστώνεται ότι 69% των εργοδοτών αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να βρουν εργαζομένους με δεξιότητες. Ερευνα της Manpower για την πορεία της αγοράς εργασίας εν μέσω πανδημίας υπογραμμίζει ότι δύο χρόνια μετά, μόλις τώρα εργοδότες και εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται το εύρος των αλλαγών που συντελούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πλέον, το 45% των εργαζομένων θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα επιλογής χρόνου τόσο ως προς την έναρξη όσο και ως προς τη λήξη της εργασίας του, ενώ το 35% επιθυμεί να έχει πλήρως ευέλικτες επιλογές ως προς τον χώρο εργασίας. Και από την πλευρά τους οι εργοδότες διαπιστώνουν τη σημασία που έχει το ταλέντο: Το 69% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να βρει τις δεξιότητες που χρειάζεται. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή