Αποτελέσματα τριμήνου από τις τράπεζες

Αποτελέσματα τριμήνου από τις τράπεζες

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αυλαία των αποτελεσμάτων για τις τράπεζες ανοίγει σήμερα η Tράπεζα Πειραιώς με την ανακοίνωση των επιδόσεων του α΄ τριμήνου του έτους. Τη σκυτάλη αναμένεται να λάβουν στις 25 και στις 26 Μαΐου αντίστοιχα η Eurobank και η Alpha Bank, ενώ η Εθνική Τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ακριβή ημερομηνία. Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου για τις τράπεζες αναμένονται με ενδιαφέρον καθώς θα αποτυπώνουν και τις εκτιμήσεις των διοικήσεων για τις επιπτώσεις της κρίσης και του πληθωρισμού στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια, αλλά και τις εκτιμήσεις για την πορεία των χρηματοδοτήσεων το τρέχον έτος, που αποτελεί «κλειδί» και για την οριστική επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κερδοφορία. Κρίσιμο θέμα αποτελεί επίσης ο σχεδιασμός τους για την άντληση κεφαλαίων στο πλαίσιο των υποχρεώσεων MREL που έχει ανασταλεί λόγω της ανόδου των spreads.

Επίσκεψη Χατζηδάκη σε εταιρεία νέων τεχνολογιών

Σημαντικά υψηλές αμοιβές αλλά και κοινωνικές δράσεις εφαρμόζει η εταιρεία ATOS, μια επιχείρηση νέων τεχνολογιών που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής κι επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Οπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός, πολιτική ίσων αμοιβών για τα δύο φύλα, κοινωνικές δράσεις και υψηλές αμοιβές (μέσες μεικτές αποδοχές 2.100 ευρώ) είναι μερικές από τις επιλογές της εταιρείας, που έχουν ως αποτέλεσμα να αναδεικνύεται τα δύο τελευταία χρόνια ως ένα από τα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα.

Πληροφοριακό σύστημα για πάταξη παρεμπορίου

Στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης των ελέγχων της αγοράς με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου προχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Με το ΤΑΙΠΕΔ να αποτελεί τη διενεργούσα αρχή του διαγωνισμού, στην πλατφόρμα θα εισάγονται τα αποτελέσματα των ελέγχων. Επίσης, θα αναλύονται δεδομένα, όπως η χρονική περίοδος, η περιοχή και οι χώροι όπου εντοπίζονται περιστατικά παρεμπορίου, το προϊόν και η παράβαση σε συνδυασμό με τα επιβλητέα πρόστιμα.

Επένδυση 1 εκατ. ευρώ για μια «χρυσή βίζα»

Ινδός επενδυτής ήταν τελικά ο αγοραστής ενός τραπεζικού υποκαταστήματος με μισθώτρια την HSBC, που πούλησε η Trastor ΑΕΕΑΠ στο Χαλάνδρι, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 28. Πρόκειται για ακίνητο 320 τ.μ., για το οποίο ο εν λόγω αγοραστής κατέβαλε ποσό 1,075 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η Trastor κατέγραψε κέρδος άνω των 220.000 ευρώ, καθώς είχε αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο αντί 780.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2017. Ο νέος αγοραστής απέκτησε το συγκεκριμένο ακίνητο προκειμένου να λάβει και τη σχετική άδεια παραμονής, στο πλαίσιο του προγράμματος «χρυσή βίζα». Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα επένδυσης που γίνεται σε επίπεδο πολύ υψηλότερο του ελάχιστου οριζόμενου των 250.000 ευρώ. 

Αναζητείται πρόεδρος για την ΕΑΑΔΗΣΥ

Μπορεί η θητεία του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) κ. Γιώργου Καταπόδη να έχει λήξει από τον περασμένο Αύγουστο, όμως ο ίδιος παραμένει πρόεδρος, καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική διαπιστωτική πράξη. Για ποιο λόγο αυτή δεν υπογράφεται; Οπως πληροφορείται η στήλη, η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει τον διάδοχο του κ. Καταπόδη. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τέσσερα άτομα που βολιδοσκόπησε για την εν λόγω θέση αρνήθηκαν. Πέρα από το γεγονός ότι εδώ και χρόνια η ΕΑΑΔΗΣΥ λειτουργεί με αρκετά λιγότερο προσωπικό από αυτό που προβλέπεται και ουκ ολίγες φορές με τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις της έχει γίνει δυσάρεστη, θεωρείται δύσκολο να δεχθεί κάποιος να γίνει πρόεδρος σε μια Αρχή που στην ουσία θα καταργηθεί όταν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για τη συγχώνευσή της με την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή