Στα 130 δολ. το Βrent το επόμενο τρίμηνο

Στα 130 δολ. το Βrent το επόμενο τρίμηνο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλότερες τιμές πετρελαίου για μεγαλύτερο διάστημα «βλέπει» η UBS και έτσι εκτιμά πως το Brent θα διαμορφωθεί στα 130 δολ./βαρέλι στο επόμενο τρίμηνο και στα 125 δολ./βαρέλι στη συνέχεια και έως το τέλος του 2022. Οπως επισημαίνει, από την πλευρά της ζήτησης, αναμένεται μια σταδιακή αλλά αργή ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα καθώς αίρονται οι περιορισμοί κινητικότητας. Επίσης, η ζήτηση θα ενισχυθεί από τα καλοκαιρινά ταξίδια στο βόρειο ημισφαίριο και τον θερμότερο καιρό στη Μέση Ανατολή, ενώ αρκετές κυβερνήσεις μείωσαν τους φόρους στα προϊόντα πετρελαίου. Από την πλευρά της προσφοράς, οι διαδηλώσεις στη Λιβύη περιορίζουν την παραγωγή πετρελαίου της χώρας, ενώ η παύση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων υποδηλώνει ότι η προσφορά θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Η απαγόρευση της Ε.Ε. στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα περιορίσει επίσης τις παγκόσμιες προμήθειες αργού τους επόμενους μήνες.

H ΔΕΗ εξαγόρασε τη startup ηλεκτροκίνησης Garge

Στην εξαγορά της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης Garge προχώρησε η ΔΕΗ. Η startup ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για εφαρμογές οι οποίες, μεταξύ άλλων, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα από έναν ψηφιακό χάρτη φθάνοντας στον σταθμό φόρτισης από την καλύτερη και ταχύτερη διαδρομή. Η ΔΕΗ μέσω της υπηρεσίας ΔΕΗ blue έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής ένα δίκτυο 550 φορτιστών σε 65 περιοχές της χώρας που αναμένεται να φτάσει τους 1.000 μέχρι το τέλος του 2022.

Νέα ρύθμιση για αγρότες κοντά στη σύνταξη

Με την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή απεγκλωβίζονται χιλιάδες αγρότες του πρ. ΟΓΑ οι οποίοι είναι στα 67 τους και τους λείπουν έως 150 ένσημα για να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 4.500 και να βγουν στη σύνταξη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν αναγνωρίσει περισσότερα από 5 πλασματικά έτη ασφάλισης, να συμπληρώνουν φέτος τα 67 έτη της ηλικίας τους, να έχουν τουλάχιστον 4.350 ένσημα και να έχουν διακόψει οριστικά την απασχόληση.

Στο 96% του 2019 η κίνηση τον Μάιο

Μια ανάσα από τα επίπεδα του 2019 βρέθηκε τον περασμένο Μάιο η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Τον Μάιο του 2022, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, η κίνηση των επιβατών υπήρξε χαμηλότερη μόλις κατά 4,4%, έχοντας διαμορφωθεί σε 2,9 εκατομμύρια άτομα. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Μάιο διακινήθηκαν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια 5,6 εκατ. άτομα ή κατά 494% περισσότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέγεθος είναι χαμηλότερο σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2019 σε ποσοστό 12%, καθώς τότε είχαν διακινηθεί 6,4 εκατ. επιβάτες.  

Ντεμπούτο στο Χ.Α. για την Μπλε Κέδρος

«Πρεμιέρα» πραγματοποίησαν χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, της πρώτης αμιγούς νέας εισαγωγής ΑΕΕΑΠ από το 2017 και την Briq Properties του κ. Θεόδωρου Φέσσα και του ομίλου Infoquest. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και η μετατροπή της ήδη εισηγμένης Premia Properties σε ΑΕΕΑΠ, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες εισαγωγές, από τη Noval Property του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αργότερα εντός του 2022 και την Trade Estates του ομίλου Φουρλή, πιθανώς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η Μπλε Κέδρος των αδελφών Ευμορφίδη άντλησε 16,2 εκατ. ευρώ, μέσω της διάθεσης 7,2 εκατ. μετοχών. Εξ αυτών, το 64,88% κατανεμήθηκε σε ιδιώτες και το 35,12% σε θεσμικούς επενδυτές. Η εταιρεία σχεδιάζει δύο νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη εξ αυτών, ύψους 20 εκατ. ευρώ, αφορά την ανάπτυξη συγκροτήματος ξενοδοχείου και εξοχικών κατοικιών στη Μονεμβασιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή