Τα επόμενα βήματα του deal Ideal–Byte

Τα επόμενα βήματα του deal Ideal–Byte

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετρητά και μετοχές θα προσφέρει η Ideal Holdings κατά την προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση τουλάχιστον του 70% της Byte. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η εξαγορά προβλέπει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και εισφορά σε είδος. Θα εκδοθούν, δηλαδή, νέες μετοχές Ideal Holdings χωρίς αναπροσαρμογή τιμής. Οι μετοχές της Ideal που θα δοθούν στους μετόχους θα έχουν τιμή 4,15 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε αποτίμηση 130 εκατ. ευρώ της Ideal. Η σχέση ανταλλαγής προβλέπει ότι οι μέτοχοι της Byte θα λάβουν 2,1 ευρώ ανά μετοχή και 0,397590 μετοχές της Ideal στην τιμή των 4,15 ευρώ, με την εταιρεία Πληροφορικής της οικογένειας Βυζάντιου να αποτιμάται προς 3,75 ευρώ ανά μετοχή. Συνολικά η Byte αποτιμάται προς 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 16% υψηλότερα, συγκριτικά με τη μέση τιμή εξαμήνου.

Εκτός ταμπλό Χ.Α. η μετοχή της «Νίκας» μετά από 31 χρόνια

Εκτός ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών  θα βρεθεί μετά από 31 χρόνια η μετοχή της αλλαντοβιομηχανίας «Π.Γ. Νίκας». Χθες ανακοινώθηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίασή του την 1η Ιουλίου ενέκρινε τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το X.A. Υπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών είχε ανασταλεί από τις 14 Ιουνίου. Η μετοχή της «Π.Γ. Νίκας» εισήλθε στο Χ.Α. στις 22 Απριλίου 1991 και η έξοδος τώρα γίνεται καθώς η αλλαντοβιομηχανία πέρασε εξ ολοκλήρου στον έλεγχο εταιρείας συμφερόντων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

Προτεραιότητα στα ομόλογα πράσινων εταιρειών

Η ΕΚΤ σχεδιάζει να τροποποιήσει σταδιακά το χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων που έχει αγοράσει, ύψους 344 δισ. ευρώ, με τρόπο που να ευνοεί τις πιο πράσινες επιχειρήσεις. Από τον Οκτώβριο θα στρέψει τις επανεπενδύσεις των κεφαλαίων από τα εταιρικά ομόλογα που λήγουν σε εταιρείες με χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του άνθρακα. «Με αυτές τις αποφάσεις κάνουμε τη δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πράξη», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Δέσμη αιτημάτων από ΠΟΜΙΔΑ

Σειρά αιτημάτων που αφορούν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέστειλε χθες η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα. Αυτά αφορούν την αυτόματη διακοπή χρέωσης δημοτικών τελών, όταν διακόπτεται η ρευματοδότηση ενός κενού ακινήτου, τη διαρκή δυνατότητα δήλωσης αδήλωτων εμβαδών ακινήτων με σταδιακά αυξανόμενα πρόστιμα, την επαναφορά της παραγραφής οφειλών στα πέντε έτη, όπως συμβαίνει με οφειλές προς το Δημόσιο, αντί για τα 20 έτη, και τέλος τον περιορισμό (πλαφόν) των προστίμων στο 50% της αρχικής οφειλής, προκειμένου αυτά να είναι εισπράξιμα.

«Τρέχει» η δημόσια πρόταση της Allianz

Ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως την 1η Αυγούστου η περίοδος κατά την οποία οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Πίστης μπορούν να αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της Allianz για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν τα δύο μέρη. Η Allianz προσφέρει 7,80 ευρώ ανά μετοχή και, σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο, η προσφερόμενη τιμή υπερβαίνει κατά 51,16% τη μέση σταθμισμένη τιμή των μετοχών κατά τους 6 μήνες που προηγούνται της δημόσιας πρότασης, η οποία ανήλθε σε 5,16 ευρώ, και κατά 23,61% την τιμή που προσδιορίστηκε από τον αποτιμητή, η οποία ανήλθε σε 6,31 ευρώ ανά μετοχή. Επισημαίνεται ότι ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός έχει υπογράψει ήδη συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της Ευρωπαϊκής Πίστης, για να αποκτήσει συνολικά 19.181.256 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 72,27% του μετοχικού κεφαλαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή