Προειδοποίηση Fitch για το αέριο

Προειδοποίηση Fitch για το αέριο

Το άνοιγμα των ροών ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μετά την ετήσια περίοδο συντήρησης δεν εξαλείφει τους κινδύνους μελλοντικής διακοπής της παροχής φυσικού αερίου, προειδοποιεί η Fitch Ratings.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα των ροών ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μετά την ετήσια περίοδο συντήρησης δεν εξαλείφει τους κινδύνους μελλοντικής διακοπής της παροχής φυσικού αερίου, προειδοποιεί η Fitch Ratings. Μπορεί οι ροές να ξεκίνησαν εκ νέου, ωστόσο η Gazprom έχει προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους πελάτες της για περιστάσεις «ανωτέρας βίας» που την εμποδίζουν να εγγυηθεί μελλοντικές προμήθειες. Αυτό, μαζί με προηγούμενες προειδοποιήσεις ότι ο ρωσικός εφοδιασμός μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, εκθέτει τις ευρωπαϊκές εταιρείες σε κινδύνους περαιτέρω διακοπών ή πλήρους διακοπής του εφοδιασμού, όπως τονίζει ο οίκος. Επιπλέον, τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα ροών στο 40% της χωρητικότητας διατηρούν τις τιμές του φυσικού αερίου υψηλά και ασκούν πίεση στην κερδοφορία και στις ταμειακές ροές των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ενώ ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω ενόψει χειμώνα, προειδοποιεί η Fitch.

Praktiker: έξτρα ενίσχυση στους εργαζομένους της

Στη χορήγηση βοηθήματος ύψους 250 ευρώ σε όλους τους εργαζομένους της, πλην της διοικητικής ομάδας και των ανώτατων στελεχών, θα προχωρήσει η Praktiker Hellas. Η εφάπαξ παροχή αποφασίστηκε προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να καλύψουν τις αυξημένες δαπάνες διαβίωσης λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης. Η απόδοση της έκτακτης αυτής οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έως τις αρχές Αυγούστου 2022. «Κινητήριος δύναμη της Praktiker Hellas είναι οι άνθρωποί της και αποτελεί υποχρέωσή της να στέκεται στο πλευρό τους όταν υπάρχει ανάγκη», λέει η εταιρεία.

Προχωρούν οι «πράσινες» άδειες για τον ΒΟΑΚ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το κύριο τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), το οποίο εκτείνεται από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, μήκους 107 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τη δεύτερη ΑΕΠΟ που εκδίδεται για τον ΒΟΑΚ, ενώ παράλληλα το υπουργείο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και για τα επόμενα τμήματα του άξονα, που αφορούν τις παρακάμψεις των πόλεων Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ψηφιακή πύλη για Ευρωπαίους πολίτες

Μέσω της ψηφιακής πύλης eugo.gov.gr θα είναι σε θέση Ευρωπαίοι πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών που χρειάζονται. Θα πληροφορούνται δηλαδή για τα απαιτούμενα διαβήματα, τους εμπλεκόμενους φορείς, το κόστος διεκπεραίωσης της διαδικασίας, τη σχετική κείμενη νομοθεσία και την ευρωπαϊκή οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με την παροχή υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά. Τα στοιχεία της πύλης θα επικαιροποιούνται διαρκώς μέσω της διασύνδεσής του με το πληροφοριακό σύστημα του «Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών – Μίτος».

Φοροαπαλλαγές 7 εκατ. στην Pfizer

Φοροαπαλλαγές της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ δίδονται, υπό τη μορφή ενίσχυσης, στην Pfizer για το διεθνές κέντρο επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών που έχει δημιουργήσει η φαρμακοβιομηχανία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ, με τα 7 εκατ. ευρώ να αντιπροσωπεύουν το 35% των ενισχυόμενων δαπανών 20,2 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ποσό αφορά το μισθολογικό κόστος 280 νέων θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τη λειτουργία της κέντρου της Pfizer. Οσον αφορά το επενδυτικό σχέδιο της φαρμακοβιομηχανίας, ύψους 125 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στις κεφαλαιουχικές δαπάνες ανακαίνισης κτιρίων, αγοράς εξοπλισμού και εγκατάστασης ψηφιακών υποδομών. Οπως και στις λειτουργικές δαπάνες, σε επίπεδο δεκαετίας, ύψους 117,1 εκατ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν δαπάνες μισθοδοσίας, έξοδα μετακίνησης εργαζομένων, δαπάνες διενέργειας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενοίκια, δαπάνες διαχείρισης εγκαταστάσεων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή