Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΕΧΕ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΕΧΕ

Μια αθόρυβη επί του παρόντος παραίτηση σε έναν κομβικό φορέα για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού είχαμε χθες. Το ΕΧΕ με μια λιτή ανακοίνωση τεσσάρων γραμμών γνωστοποίησε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας καθηγητή Γεωργίου Ιωάννου, η οποία είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται μία ημέρα πριν στην αγορά

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αθόρυβη επί του παρόντος παραίτηση σε έναν κομβικό φορέα για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού είχαμε χθες. Το ΕΧΕ με μια λιτή ανακοίνωση τεσσάρων γραμμών γνωστοποίησε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας καθηγητή Γεωργίου Ιωάννου, η οποία είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται μία ημέρα πριν στην αγορά. Η απόδοση της παραίτησης του κ. Ιωάννου από το ΕΧΕ, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2019, σε προσωπικούς λόγους δεν φαίνεται να πείθει την αγορά ενέργειας που διανύει περίοδο βαθιάς κρίσης και υψηλών τιμών, και είχε από καιρό αφουγκραστεί την υποβόσκουσα διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους του Χρηματιστηρίου και της ενέργειας. Το γεγονός, εξάλλου, ότι η παραίτηση υποβλήθηκε μόλις λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του τον προσεχή Οκτώβριο ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτές τις δεύτερες ερμηνείες…

Χτύπημα στην πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση

Αποφασισμένοι να πατάξουν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, την πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση είναι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. Πρόσφατα κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα διακόπτοντας την αναμετάδοση, μέσω πειρατικών διαύλων, του ποδοσφαιρικού αγώνα Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός του Champions League. Η πειρατική τηλεόραση αποστερεί σημαντικά έσοδα όχι μόνο από τους παρόχους, αλλά και από το Δημόσιο, με παράγοντες της αγοράς να τοποθετούν στα 150 εκατ. ευρώ το κόστος από τη λειτουργία των πειρατικών πλατφορμών.

Στον αναπτυξιακό νόμο επένδυση 27,11 εκατ. ευρώ

Πράσινο φως άναψε το υπουργείο Ανάπτυξης για την υπαγωγή μεγάλης επένδυσης της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στον αναπτυξιακό νόμο, προφανώς στο πλαίσιο του προηγούμενου αναπτυξιακού (νόμος 4399/2016). Η επένδυση ύψους 27,11 εκατ. ευρώ αφορά την επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας με την προσθήκη νέας γραμμής βαφής προϊόντων έλασης αλουμινίου στο εργοστάσιο των Οινοφύτων. Στο επενδυτικό σχέδιο θα δοθεί ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΕΧΕ-1

Οι πληρωμές της επιστρεπτέας

Εως την 31η Αυγούστου μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση, μαζί με τη δεύτερη, της επιστρεπτέας προκαταβολής οι επιχειρήσεις των οποίων η βεβαίωση πραγματοποιείται μετά την 25η Ιουλίου 2022, σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και της ΑΑΔΕ, που ελήφθη για να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι στην αποπληρωμή των οφειλών τους. Αντίστοιχα, για τους συγκεκριμένους δικαιούχους παρατείνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης έως και την 31η Αυγούστου 2022, με έκπτωση 15%. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση 15% ισχύει μόνο για επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 25η Ιουλίου 2022.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΕΧΕ-2

Ζήτησε συναίνεση για Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ευρεία διακομματική συναίνεση στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζήτησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Από το βήμα της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση χθες επί του επίμαχου νομοσχεδίου, ο υπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος δεν θα προχωρήσει ως εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου στην υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης και στην κατάθεσή της στο δικαστήριο προς επικύρωση. «Αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν θα πάω στο δικαστήριο. Θα οδηγηθούμε σε βίαιη ρευστοποίηση και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αν δεν ψηφίσουν “ναι” να ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι το ναυπηγείο θα κλείσει. Θα απολυθούν και δεν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους παρά μόνο 2 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει βίαιη ρευστοποίηση και στη συνέχεια διαγωνισμός για την εξαγορά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή