Ολοκληρώνεται το ντιλ «Ελλάκτωρ» και Motor Oil

Ολοκληρώνεται το ντιλ «Ελλάκτωρ» και Motor Oil

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς ολοκλήρωση και ως προς το τυπικό της σκέλος βαίνει η συμφωνία μεταξύ της «Ελλάκτωρ» και της Motor Oil αναφορικά με τη μεταβίβαση του τομέα των ΑΠΕ και της δημιουργίας μιας νέας εταιρείας. Χθες έγιναν γνωστές και οι επιμέρους τεχνικές λεπτομέρειες, βάσει των οποίων οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για την απόσχιση του τομέα των ΑΠΕ της «Ελλάκτωρ», την εισφορά του σε ένα όχημα ειδικού σκοπού, στο οποίο η κατασκευαστική εταιρεία θα συμμετέχει με 25% και η Motor Oil με 75%. Η τελευταία, μέσω της MORE, του βραχίονά της στον τομέα των ΑΠΕ, θα καλύψει τη συμμετοχή της στη νέα εταιρεία με μετρητά, ενώ η «Ελλάκτωρ» με εισφορά σε είδος κατά περίπου 14%. Η αξία της νέας εταιρείας υπολογίζεται σε 794,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό τίμημα σε 994 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί προς έγκριση από τους μετόχους της «Ελλάκτωρ» σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Αυγούστου.

Ανοιξε παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών άνοιξε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Οσο η οικονομία μας συνεχίζει να αναπτύσσεται πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, τόσο δημιουργούνται περαιτέρω δημοσιονομικά περιθώρια για να μπορεί το κράτος να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους. Αυτή τη στιγμή, η οικονομία μας πηγαίνει πραγματικά πολύ καλύτερα […] Αρα λοιπόν ναι, με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτές τις επενδύσεις θα υπάρχουν και περιθώρια. Το πώς και ποιοι, θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι ενστάσεις παρόχων σε πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Εως την Παρασκευή μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις οι πάροχοι που δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του πρώην ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ, για κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων πρώην ελεύθερων επαγγελματιών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων για τους παρόχους και έχει διάρκεια 12 μηνών. Αφορά 25.000 συνταξιούχους με μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Επέκταση Autohellas στην Πορτογαλία

Την παρουσία της στην τουριστική αγορά της Νότιας Ευρώπης διευρύνει η Autohellas. Αυτό ύστερα από την πρόσφατη υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά του 85,6% της πορτογαλικής HR Automoveis, που αποτελεί δικαιοδόχο (franchisee) της Hertz International στην Πορτογαλία, έναντι τιμήματος 31,5 εκατ. ευρώ. Το τίμημα ενδέχεται να αυξηθεί κατά 7,5 εκατ. ευρώ –αγγίζοντας έως τα 39 εκατ. ευρώ– εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι ετήσιοι στόχοι κερδοφορίας της HR Automoveis μέχρι και το 2024. Κατά πληροφορίες, η πορτογαλική εταιρεία διαθέτει στόλο 6.000 οχημάτων και έσοδα της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ από μισθώσεις και πωλήσεις. Για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή απαιτούνται εγκρίσεις που αφορούν τη Hertz International και πορτογαλικές τράπεζες.

Πριμ παραγωγικότητας σε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ

Τον ΕΦΚΑ Χαλανδρίου επισκέφθηκε απροειδοποίητα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και βρήκε χαλασμένα κλιματιστικά σε κάποια γραφεία, αλλά και πιο παραγωγικούς υπαλλήλους, καθώς και ικανοποιημένους ασφαλισμένους. Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι προφανώς και ο ΕΦΚΑ Αμαρουσίου, μια νευραλγική διεύθυνση με πολλούς ασφαλισμένους, δεν έχει μεταβληθεί σε παράδεισο. Ομως, τόνισε πως οι ασφαλισμένοι που συνάντησε ήταν ευχαριστημένοι. Οι συντάξεις βγαίνουν πιο γρήγορα. Οι πολίτες που έχουν ζητήματα με επιδόματα (μητρότητας κτλ.) εξυπηρετούνται καλύτερα. Τα ηλεκτρονικά ραντεβού λειτουργούν πολύ καλά. Μάλιστα, ο υπουργός έβγαλε και… είδηση, αναφέροντας πως στους υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αντίξοες συνθήκες θα δοθεί άμεσα το ειδικό επίδομα παραγωγικότητας όταν εκδίδουν παραπάνω συντάξεις. Επίσης, θα ολοκληρωθεί η προμήθεια 5.000 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικασία πρόσληψης στελεχών από την αγορά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή