Οι νέες αντικειμενικές τιμές στο Ελληνικό

Οι νέες αντικειμενικές τιμές στο Ελληνικό

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικειμενικές αξίες από 3.250 έως 8.000 ευρώ το τετραγωνικό καθορίστηκαν για την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά από το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από εισήγηση πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων. Στην έκταση ορίζονται για πρώτη φορά αντικειμενικές τιμές, αφού πριν ήταν αεροδρόμιο. Με βάση τις τιμές που καθορίστηκαν, θα υπολογιστεί και ο φόρος μεταβίβασης για τα ακίνητα που θα διαθέσει η Lamda Development στους επενδυτές. Η χαμηλότερη, σχετικά, τιμή, 3.250 ευρώ, είναι στη Λ. Βουλιαγμένης (από όριο Μητροπολιτικού Πόλου μέχρι Βοσπόρου) αριστερά. Η υψηλότερη, 8.000 ευρώ, είναι στη θέση Ανώνυμος 31 (ΚΧ) (από Ανώνυμο 27 μέχρι Ανώνυμο 22) αριστερά. Οπως αναφέρει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, για τον καθορισμό των τιμών, εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών, ελήφθη υπόψη η γνώμη των αρμόδιων δημοτικών συμβουλίων, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις κ.ά.

Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για θέσεις σε ΤτΕ, Τυπογραφείο

Εως τις 19 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ενστάσεις για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ηδη, καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 27 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο και στην ΤτΕ. Η άσκηση των ενστάσεων γίνεται με κατάθεση ή με αποστολή συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ, καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για την ένσταση απαιτείται και παράβολο 20 ευρώ, άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται.

Ανεξόφλητοι λογαριασμοί δήμων λόγω λαθών

Ανεξόφλητοι λόγω λανθασμένης καταχώρισης του ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής παραμένουν πολλοί λογαριασμοί ΔΕΗ και ύδρευσης δήμων. Γι’ αυτό το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νέες διευκρινίσεις προς τους δήμους. «Κάθε μήνα παρατηρούνται πολλές απορρίψεις εντολών πληρωμής», σημειώνει απόφαση του ΥΠΟΙΚ. Στο ίδιο έγγραφο συνιστάται στους υπαλλήλους των δήμων να συμπληρώνουν σωστά τον 25ψήφιο ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής, όπως και το IBAN για να αποφεύγεται η χρονοβόρος απασχόληση των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την τελική εξόφληση.

Κατασχέθηκαν σχολικά προϊόντα «μαϊμού»

Κάθε άλλο παρά άσχετη με τη χρονική συγκυρία είναι τόσο η δράση των επιτηδείων που διακινούν προϊόντα «μαϊμού» όσο, βεβαίως, και η δράση των ελεγκτικών αρχών. Ετσι προχθές κι ενώ απομένει περίπου ένας μήνας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διενήργησε έλεγχο σε αποθήκη χονδρικής πώλησης στο κέντρο της Αθήνας, σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποίησε η υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα στην Κρήτη. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 19.228 τεμάχια απομιμητικών σχολικών ειδών, παιχνιδιών και αξεσουάρ, και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

Ο ανταγωνισμός στις κατασκευές

Σε πλήρη επαγρύπνηση παρά τη θερινή «ραστώνη» των ημερών θα κληθούν να βρεθούν τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες τα νομικά γραφεία των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, μετά τη χθεσινή δημοσίευση του κειμένου (200 σελίδων) του δεύτερου κύκλου της δημόσιας διαβούλευσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κατασκευαστικό κλάδο. Αλλωστε, παρά τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που παρέθεσαν οι εταιρείες προς τα στελέχη της Επιτροπής, καθόλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, φαίνεται πως η άποψη του κρατικού φορέα παραμένει πως ο κλάδος χρήζει κανονιστικών βελτιώσεων, ως προς το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του ανταγωνισμού. Το γεγονός άλλωστε ότι οι εταιρείες του κλάδου και δη οι πέντε μεγαλύτερες θα κληθούν να διαχειριστούν κονδύλια αξίας δεκάδων δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, συνηγορεί υπέρ της όσο το δυνατόν καλύτερης θωράκισης της ορθής λειτουργίας των κατασκευών. Τυχόν ενστάσεις και απόψεις επί των όσων αναφέρει η Επιτροπή θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή