Συμφωνία συγχώνευσης CEPAL και Resolute

Συμφωνία συγχώνευσης CEPAL και Resolute

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι η διαχείριση ακινήτων από κόκκινα δάνεια θα αποτελέσει το επίκεντρο των εταιρειών του κλάδου των servicers (διαχειριστών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων), η CEPAL και η Resolute προχωρούν σε συμφωνία συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους. Οι δύο εταιρείες θα συστήσουν την κοινή εταιρεία Resolute Kaican Greece (RKG), η οποία θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών για ακίνητα συνολικού ύψους 28 δισ. ευρώ. Το νέο σχήμα θα εστιάσει στη διαχείριση και αξιοποίηση χαρτοφυλακίων ακινήτων από ανακτήσεις/πλειστηριασμούς (REOs), στη διαχείριση εξασφαλίσεων σε ακίνητα και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και στη δημιουργία αξίας για μεγάλα εμπορικά ακίνητα. Στόχος των δύο πλευρών είναι η αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών και της τεχνογνωσίας θυγατρικών εταιρειών της Resolute, όπως η Recognyte και η REInvest Greece. Η συγχώνευση των CEPAL και Resolute αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

Αμεση αντίδραση Πιτσιλή για την επίθεση σε εφοριακό

Tην αμέριστη συμπαράστασή του στην εφοριακό που δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πιτσαρία στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς εξέφρασε χθες ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Σε επικοινωνία μαζί της διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία θα της παρέχει κάθε νομική κάλυψη και υποστήριξη. «Οι εργαζόμενοί μας, οι άνθρωποί μας καθημερινά διακυβεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα, προσπαθώντας να τιμήσουν τον όρκο τους, να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής.

Εγκριση για υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών

Η ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών προϋποθέτει σειρά ενεργειών που παραμένουν άγνωστες σε όσους δεν εμπλέκονται άμεσα στις σχετικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ ενέκρινε πρόσφατα την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου και πυθμένα στο Καλαμίτσι του Μύτικα Πρέβεζας από την ελληνική θυγατρική της ισπανικής εταιρείας Islalink. Η τελευταία υλοποιεί το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών (Ionian) που θα αναπτυχθεί από την Πρέβεζα μέχρι την Κροτόνε της Καλαβρίας.

Εξώδικο Δήμου Πάρου κατά του ΔΕΔΔΗΕ

Εξώδικο κατά του ΔΕΔΔΗΕ έστειλε ο Δήμος Πάρου λόγω των επαναλαμβανόμενων και πολύωρων διακοπών ρεύματος που σημειώνονται στο νησί. «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο από πλευράς της δημοτικής αρχής όσο και των επαγγελματιών και κατοίκων, παρατηρείται ελλιπής πληροφόρησή τους, αφού καλώντας τον 5ψήφιο αριθμό για τη δήλωση των βλαβών, δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που να ενημερώσει σχετικά με το μέγεθος της ζημιάς και τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης», σημειώνει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της. Φέτος οι τουριστικές αφίξεις στο νησί ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019.

Τα δάνεια του McArthurGlen

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας εξαγοράς του εμπορικού κέντρου McArthurGlen Designer Outlet Athens αποκάλυψε η Lamda Development. Μεταξύ αυτών «αλιεύουμε» την πληρωμή προς τους αρχικούς μετόχους του επενδυτικού κεφαλαίου που ανέπτυξε το ακίνητο. Συγκεκριμένα, η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ (Gross Asset Value). Αυτή είναι και η συνολική επένδυση της Lamda Development. Τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία που κατέχει το ακίνητο είναι περίπου 70 εκατ. ευρώ από τραπεζικό ίδρυμα και 18 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της, ως εκ τούτου η καθαρή αξία της εταιρείας (Net Asset Value) ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, με την εξαγορά της εταιρείας η Lamda Development προχώρησε στην αποπληρωμή των δανείων των παλαιών μετόχων και ως εκ τούτου το συνολικό τίμημα σε μετρητά που κατέβαλε η Lamda ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή