Πόρισμα για το έκτακτο επίδομα συνταξιούχων

Πόρισμα για το έκτακτο επίδομα συνταξιούχων

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να χορηγηθούν οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (2021 – Πάσχα 2022) των ευάλωτων συνταξιούχων σε όλους όσοι ήταν δικαιούχοι σύνταξης κατά τους συγκεκριμένους μήνες αναφοράς, ακόμη και εάν η έκδοση της σύνταξής τους είχε καθυστερήσει, ζητάει με πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη. Το πόρισμα έχει ήδη σταλεί στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ενόψει και της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ (επιταγή ακρίβειας). Σύμφωνα με αυτό, κατά «στενή ερμηνεία της νομοθετικής διάταξης», δικαιούχοι της ενίσχυσης που δόθηκε τα Χριστούγεννα του 2021 και το Πάσχα του 2022 θεωρήθηκαν αυτοί στους οποίους πράγματι καταβλήθηκε η σύνταξη και όχι όσοι δικαιούνταν και τελικά έλαβαν σύνταξη για τους μήνες αυτούς με καθυστέρηση και αναδρομικά. Αλλωστε, η καθυστέρηση υπάρχει, συνήθως, και μάλιστα σε περιπτώσεις συνταξιούχων αναπηρίας, γιατί ο ΕΦΚΑ δεν έχει καταβάλει εγκαίρως τη σύνταξη.

Στη Ρόδο το ευρωπαϊκό φορολογικό συνέδριο

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της oλομέλειας των φορολογικών διοικήσεων της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στις 15-16 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο. Οπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, «στόχος μας είναι η επανέναρξη της πρωτοβουλίας TADEUS έπειτα από δύο χρόνια κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας των φορολογικών διοικήσεων της Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την ψηφιοποίηση, τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και μελλοντικές τάσεις. Φέρνουμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο».

Σε κοινοπραξία περνούν τα 72 ξενοδοχεία του Tethys

H κοινοπραξία του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (Smerc) του Νίκου Καραμούζη σε συνεργασία με εταιρεία του ομίλου Θανάση Λασκαρίδη και τον ισραηλινό ξενοδοχειακό όμιλο Brown Hotels αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο Tethys που μεταβιβάζει η Intrum. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 72 ξενοδοχεία αξίας 290 εκατ. ευρώ και όπως ανακοίνωσε η Intrum βασικό κριτήριο για την επιλογή της αποτέλεσε και η βούληση της κοινοπραξίας να υλοποιήσει επενδύσεις σημαντικού ύψους.

Αξιολογεί την αλλαγή καυσίμου η Elvalhalcor

Το σενάριο της υποκατάστασης του φυσικού αερίου, που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία του αλουμινίου και του χαλκού, με LPG που αποτελεί μείγμα προπανίου και βουτανίου εξετάζει η Elvalhalcor. Αυτό ανέφερε, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Σπύρος Κοκκόλης, με τη συγκεκριμένη κίνηση να αποσκοπεί στη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας. Τη στροφή της βιομηχανίας σε εναλλακτικά καύσιμα και τις δυσκολίες του εγχειρήματος είχε αποκαλύψει στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο γενικός διευθυντής Κλάδου Χαλκού της Elvalhalcor, Πάνος Λώλος.

Οι προβλέψεις διεθνών οίκων για το πετρέλαιο

Οι αυξανόμενοι φόβοι για παγκόσμια ύφεση καθώς και η πολιτική COVID της Κίνας ωθούν τους αναλυτές να μειώσουν τις προβλέψεις τους για το πετρέλαιο για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. Το Brent έχει υποχωρήσει κατά περίπου ένα τρίτο από τα υψηλά στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες, αν και μπορεί να ανακάμψει το 2023. Η Morgan Stanley μείωσε τις προβλέψεις της για το τρίτο τρίμηνο κατά 12 δολάρια το βαρέλι στα 98 δολάρια, καθώς και για το τέταρτο τρίμηνο κατά 5 δολάρια στα 95 δολάρια. Η UBS από την πλευρά της μείωσε την πρόβλεψή της για το Brent στο τέλος του έτους κατά 15 δολάρια το βαρέλι στα 110 δολάρια λόγω των lockdowns στην Κίνα και των αυξημένων ρωσικών εξαγωγών. Πάντως αναμένει ανάκαμψη στα 125 δολάρια μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, λόγω και της μεγαλύτερης ζήτησης για προϊόντα πετρελαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή