Οι βασικοί άξονες ανάπτυξης του Χ.Α.

Οι βασικοί άξονες ανάπτυξης του Χ.Α.

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας, η αύξηση εσόδων από υφιστάμενες και νέες ανταγωνιστικές υπηρεσίες, η βελτίωση του λειτουργικού μοντέλου της αγοράς και η εστίαση στην ψηφιακή καινοτομία –με την Ελλάδα να αποτελεί κόμβο Fintech– είναι οι βασικοί άξονες της στρατηγικής του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς, όπως σημειώθηκε σε σχετική παρουσίαση που έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος του Χ.Α. και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννος Κοντόπουλος. Η παροχή κινήτρων για νέες εισαγωγές εταιρειών, οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων και τα joint listings, η επιστροφή του Χ.Α. στην κατηγορία των αναπτυγμένων αγορών και η βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής με παροχή κινήτρων για αύξηση της ρευστότητας, αποτελούν τα βασικά συστατικά που θα ενισχύσουν τη συναλλακτική δραστηριότητα και θα κινητοποιήσουν τις εισροές νέων κεφαλαίων, όπως επισημάνθηκε. Στην παρουσίαση υπογραμμίστηκε η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα που εμφανίζει το Χ.Α. κατά την τρέχουσα περίοδο κρίσης.

Τον Νοέμβριο προσφορές για το ακίνητο του ΤΕΕ

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου δίπλα στο Ιατρικό Κέντρο, στο Μαρούσι, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Εξαιτίας τεχνικής φύσεως λόγων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο προγενέστερος διαγωνισμός ανεστάλη, ενώ κατά τη νέα διαγωνιστική διαδικασία δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Το ακίνητο θα αξιοποιηθεί μέσω αντιπαροχής, με τον διαγωνισμό να είναι ύψους 20,29 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ).

24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 αποφάσισε η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, εκτιμώντας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα, απαιτείται άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και καθολική ισχύς των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Προχωράει το σχέδιο Πολιτεία Καινοτομίας

Σε 3-4 μήνες αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για τη δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, στην οδό Πειραιώς. Μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε το πρόγραμμα egg της Eurobank για τη δεκαετή πορεία του στην ελληνική αγορά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας επισήμανε πως «τις επόμενες ημέρες τα τελικά τεύχη δημοπράτησης θα πάνε προς τα σχήματα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον. Αρα σε 3-4 μήνες θα έχουμε τον προσωρινό ανάδοχο για τη δημιουργία του έργου». Υπενθυμίζεται πως η Πολιτεία Καινοτομίας είναι ένα έργο ΣΔΙΤ εντός του οποίου αναμένεται να συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστοί κ.ά.

700 θέσεις εργασίας στην Αθήνα από Sitel

Λειτουργεί από τον Ιούνιο, όμως ήρθε η ώρα των εγκαινίων για μία από τις πιο μεγάλες επενδύσεις αμερικανικού ομίλου στην Ελλάδα, αυτή της Sitel, που παρέχει λύσεις για εξυπηρέτηση πελατών (τηλεφωνικό κέντρο κ.ά.) σε επιχειρήσεις. Τα εγκαίνια του MAXhub της Sitel στο κτίριο Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη, στο κέντρο της Αθήνας, θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ξεκίνησε με 30 άτομα προσωπικό, πλέον απασχολεί 700, ενώ στόχος είναι έως το τέλος του 2023 να φτάσει τα 1.500 άτομα. Ηδη το MAXhub της Αθήνας εξυπηρετεί τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτοντας ένα ευρύτατο χαρτοφυλάκιο πελατών στους κλάδους του τουρισμού, του fintech, του λιανικού εμπορίου, του αυτοκινήτου, της ιατρικής κ.ά. Αποτελεί έναν από τους πολυγλωσσικούς κόμβους του ομίλου στην Ευρώπη και εξυπηρετεί τους πελάτες των εταιρειών-πελατών της Sitel σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ισπανικά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή