Ψάχνουν τον διάδοχο του Κλάους Ρέγκλινγκ

Ψάχνουν τον διάδοχο του Κλάους Ρέγκλινγκ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέσυραν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια και ο πρώην Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Χοάο Λεάο. Σημειώνεται ότι η θητεία του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει στις 7 Οκτωβρίου. Η διαδικασία διαδοχής έχει παραταθεί εδώ και μήνες, αφού σε αρκετές συνεδριάσεις που έγιναν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία. «Για να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο» η Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο αποφάσισαν «με κοινή συμφωνία» να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, ανέφερε το πορτογαλικό υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αναφορές, η Γερμανία είχε ταχθεί κατά του διορισμού οποιουδήποτε πολιτικού που προερχόταν από χώρα η οποία έχει λάβει στήριξη από τον Μηχανισμό, όπως είχε κάνει η Πορτογαλία, ενώ η Ιταλία είχε αντιταχθεί στον διορισμό του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργου.

Παράταση προθεσμίας εισαγωγής στο Χ.Α. για Noval

Παράταση κατά ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023, εξασφάλισε η διοίκηση της Noval Property ΑΕΕΑΠ αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η σχετική προθεσμία έληγε σε λιγότερο από ένα μήνα, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να εκτιμούν ότι δεν θα ήταν η καλύτερη δυνατή περίοδος για την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής των μετο-
χών της Noval. Παρ’ όλα αυτά, πηγές εντός της εταιρείας αναφέρουν ότι πρόθεση των διοικούντων παραμένει η ολοκλήρωση της εισαγωγής πολύ πριν από τη νέα προθεσμία.

Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί

Σε πλειστηριασμό οδηγείται στις 2 Νοεμβρίου το κτίριο στο Κορωπί του πτωχευμένου εκδοτικού ομίλου Χ.Κ. Τεγόπουλος, που εξέδιδε την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 10,95 εκατ. ευρώ, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι έντονο, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς. Η εγκατάσταση καταλαμβάνει έκταση περίπου 42.000 τ.μ., περιλαμβάνοντας τριώροφο βιομηχανικό κτίριο, όπου βρίσκονταν τα πιεστήρια, όπως και ακόμη τρία κτίρια.

Νέο Δ.Σ. στην εταιρεία «Ελληνικοί Χυμοί»

Νέο διοικητικό συμβούλιο έχει εδώ και μερικές ημέρες η βιομηχανία «Ελληνικοί Χυμοί», καθώς ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας από τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο και το fund EOS Capital Partners, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην τραπεζίτης Απόστολος Ταμβακάκης. Πλέον ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, ο κ. Ταμβακάκης αντιπρόεδρος, ενώ διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Δημήτρης Κορκοντζέλος, επικεφαλής της Chipita για επτά χρόνια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στις 30 Σεπτεμβρίου εξάλλου έχει προγραμματισθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΙΟΝ για την εκλογή νέων μελών στο Δ.Σ., κάτι που σημαίνει ότι μπορεί εκεί να δούμε πάλι τον κ. Θεοδωρόπουλο.

Σπάνε τα κοντέρ τα γερμανικά ομόλογα

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2013 την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τον πληθωρισμό και ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης των επιτοκίων οδήγησαν σε sell-off τα ομόλογα της Ευρωζώνης, με την Ελλάδα να αποτελεί πάντως εξαίρεση. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης και έως το 1,95%, ξεπερνώντας το υψηλό του Ιουνίου (1,926%), ενώ στο 4,23% και κατά 4,5% αυξήθηκε η απόδοση του 10ετούς ιταλικού – στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, με το spread να διαμορφώνεται στις 227 μονάδες βάσης. Ανάλογες πιέσεις δέχτηκαν τα ομόλογα της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Αντιθέτως, πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί ελαφρώς στο 4,45%, παραμένοντας ωστόσο στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή