Εκτίμηση για τελικό επιτόκιο στο 2,75%

Εκτίμηση για τελικό επιτόκιο στο 2,75%

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλες δύο μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 75 μ.β. αναμένει πλέον από την ΕΚΤ η Goldman Sachs. Οπως επισημαίνει, oι πιο επίμονες πληθωριστικές πιέσεις και η περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ οδηγούν σε έναν πιο εκτεταμένο κύκλο σύσφιξης της ΕΚΤ παρά την επερχόμενη ύφεση. Ετσι, η αμερικανική τράπεζα διατηρεί την πρόβλεψή της για νέα αύξηση 75 μ.β. τον Οκτώβριο, αλλά τώρα αναμένει μια τρίτη αύξηση 75 μ.β. τον Δεκέμβριο (έναντι 50 μ.β. πριν), καθώς πιστεύει ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός το τέταρτο τρίμηνο θα δυσκολέψει την υποχώρηση του ρυθμού της σύσφιξης. Στη συνέχεια αναμένει η ΕΚΤ να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Φεβρουάριο, καθώς η πολιτική γίνεται πιο περιοριστική, ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και καθίσταται σαφές ότι η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε ύφεση. Ετσι, η Goldman Sachs εκτιμά πλέον πως το τελικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα διαμορφωθεί στο 2,75% (έναντι 2,25% πριν).

Επιδόματα άνω των 335 εκατ. πληρώνονται την Παρασκευή

Δεκατέσσερα επιδόματα που ξεπερνούν τα 335 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,5 εκατ. δικαιούχους θα καταβάλει την Παρασκευή ο ΟΠΕΚΑ. Από αυτά, τα 155 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 750.000 δικαιούχους επιδόματος παιδιών. Ακολουθούν τα αναπηρικά επιδόματα, που καταβάλλονται σε πάνω από 170.000 δικαιούχους και ανέρχονται σωρευτικά σε 73,5 εκατ. ευρώ, καθώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ύψους 47,5 εκατ. ευρώ με 225.000 δικαιούχους. Σημαντικό, τέλος, είναι και το επίδομα στέγασης, που καταβάλλεται σε 273.000 άτομα και οικογένειες, με συνολικό κόστος 32,5 εκατ. ευρώ.

Βελτίωση μεγεθών αναμένει η εταιρεία Real Consulting

Περαιτέρω βελτίωση μεγεθών αναμένει για το 2022 η εταιρεία Πληροφορικής Real Consulting. Η εισηγμένη κάνει λόγο στην ετήσια οικονομική έκθεση για εξαιρετικά θετικές προοπτικές για τη φετινή χρονιά, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες εξαγορές ευρωπαϊκών εταιρειών με στόχο την επέκτασή της στο εξωτερικό. Η εισηγμένη, σε επίπεδο ομίλου, ενίσχυσε το πρώτο εξάμηνο κατά 6% τον κύκλο εργασιών, στα 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (Ebitda) αυξήθηκε κατά 15%, σε 1,6 εκατ. ευρώ.

Κυρώσεις 500.000 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων

Πρόστιμα και φορολογικές κυρώσεις ύψους 500.000 ευρώ καλείται να καταβάλει πρατήριο καυσίμων το οποίο είχε παραποιήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης καυσίμων. Παράλληλα, με τη νέα νομοθεσία το πρατήριο με έδρα τον Βύρωνα σφραγίστηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι υπεύθυνοι του πρατηρίου έδιναν αποδείξεις που αφορούσαν άλλο είδος, ποσότητα και αξία καυσίμου, από αυτό που διαβιβαζόταν μέσω του συστήματος εισροών εκροών. Ετσι λοιπόν, το πρατήριο σφραγίστηκε και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ο εξοπλισμός του, και θα παραμείνει κλειστό μέχρι αποκαταστάσεως του συστήματος εισροών εκροών με δαπάνες του εγκαταστάτη. Επίσης, οι φορολογικές κυρώσεις που θα επιβληθούν ανέρχονται στο 15% του ετήσιου τζίρου του πρατηρίου και υπολογίζονται περί τις 350.000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο φτάνει τις 150.000 ευρώ.

Νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Σε επέκταση του δικτύου φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων προχωράει η ΔΕΗ. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αλυσίδα καταστημάτων Σκλαβενίτης και τον στόχο για την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα καλύπτουν 1.347 θέσεις φόρτισης –καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και δύο οχήματα– σε 119 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα εντός του 2022-2023. Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων Σκλαβενίτης, ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της εμπορικής αλυσίδας. Η ΔΕΗ blue διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750 σημεία φόρτισης σήμερα και στόχο την εγκατάσταση 10.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα επόμενα πέντε χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή