Κέρδη 11,9 εκατ. ευρώ για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

Κέρδη 11,9 εκατ. ευρώ για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

Καθαρά κέρδη 11,9 εκατ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2022 ανακοίνωσε η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, εταιρεία που κατέχει το 51% των μετοχών του ομίλου ΑΔΜΗΕ.

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά κέρδη 11,9 εκατ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2022 ανακοίνωσε η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, εταιρεία που κατέχει το 51% των μετοχών του ομίλου ΑΔΜΗΕ. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 91,2 εκατ. ευρώ (από 96,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2021). Το συγκρίσιμο EBITDA διαμορφώθηκε στα 90,4 εκατ. ευρώ, έναντι 94,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2021, σημειώνοντας μείωση 4,5%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο όμιλος ΑΔΜΗΕ κατέγραψε στο εξάμηνο σημαντική υποανάκτηση εσόδων λόγω μεταγενέστερης έκδοσης της απόφασης για το ρυθμιζόμενο έσοδο, που αντιστρέφεται μερικώς στο τελευταίο τετράμηνο του έτους. Το Δ.Σ. της ΑΔΜΗΕ βάσει της συμφωνίας μετόχων προχώρησε στη διανομή μερίσματος ποσοστού ίσου με το 50% των καθαρών κερδών για το οικονομικό έτος 2021, που αντιστοιχεί στο ποσό των 33,9 εκατ. ευρώ, με συνέπεια η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών να εισπράξει μέρισμα ύψους 17,3 εκατ. ευρώ.

Νέο συγκρότημα γραφείων αναπτύσσει η Dimand

Συγκρότημα κτιρίων γραφείων και αθλητικών εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 36.264 τ.μ. προωθεί στην περιοχή του Πειραιά η Dimand Real Estate. Πρόκειται για το ακίνητο «Δασκαλάκη», επιφάνειας 17 στρεμμάτων, στο οποίο υπάρχουν και κτίρια 4.400 τ.μ., που αποκτήθηκε από την εταιρεία από την «Παπαστράτος». Σημειωτέον ότι οι αθλητικές υποδομές θα είναι δημόσιας χρήσης. Το εν λόγω ακίνητο είχε προταθεί και για τη φιλοξενία των Δικαστηρίων Πειραιά, ωστόσο η Dimand θα προχωρήσει τελικά στην αξιοποίησή του ως κτίριο γραφείων.

Κίνητρα για διεθνείς πτήσεις τον χειμώνα στα Χανιά

Πρόγραμμα κινήτρων στις αεροπορικές εταιρείες που θα επιλέξουν να εκτελέσουν διεθνή δρομολόγια στα Χανιά τον xειμώνα παρέχει η Fraport Greece. Απώτερος στόχος της εταιρείας, που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η διοίκηση της εταιρείας, συναντήθηκε πρόσφατα με τοπικούς φορείς των Χανίων. «Το αεροδρόμιο “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” έχει διαχρονικά ανοδική πορεία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσινέλ.

300 εκατ. για κατάρτιση 150.000 εργαζομένων

Μεγάλη ζήτηση εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ –  τ. ΟΑΕΔ) κατάρτισης 80.000 ανέργων. Οι προβλεπόμενες θέσεις εξαντλήθηκαν και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξαγγελθεί η επέκταση του προγράμματος κατάρτισης ανέργων σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού. Οπως, μάλιστα, αποκάλυψε ο υπουργός, μέσα στον Οκτώβριο θα προκηρυχθεί πρόγραμμα «μαμούθ», προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, για επανακατάρτιση και αναβάθμιση δεξιοτήτων σε 150.000 εργαζομένους ανεξαρτήτως ηλικίας, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. 

Παράταση για δηλώσεις αποθεμάτων προϊόντων

Για τρεις ακόμη μήνες, δηλαδή μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, παρατείνεται η υποχρέωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εισαγωγή, εμπορία, χονδρική και λιανική πώληση, μεσιτεία, διακίνηση, διανομή και αποθήκευση δημητριακών, αλεύρων, ζωοτροφών ηλιελαίου και άλλων βασικών προϊόντων, να δηλώνουν τα αποθέματα. Ο λόγος που δόθηκε αυτή η δεύτερη τρίμηνη παράταση είναι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται –υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την εκδήλωση του πολέμου, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα τεχνητών ελλείψεων– όπως και οι ανατιμήσεις καλά κρατούν. Μένει να δούμε εάν στην υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων προστεθεί και η κατηγορία των καυσόξυλων, καθώς υπάρχουν υποψίες πως και σε αυτή την κατηγορία, στην οποία η ζήτηση ήδη από το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλη, επιχειρούνται και τεχνητές ελλείψεις με στόχο, φυσικά, την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τιμής πώλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή