Άδεια στον ΟΠΑΠ για το ευρωπαϊκό λόττο

Άδεια στον ΟΠΑΠ για το ευρωπαϊκό λόττο

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χορήγηση αδείας στον ΟΠΑΠ για τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού λόττο (Eurojackpot) προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, όπως προβλέπει διάταξη του νόμου, που ψηφίστηκε πρόσφατα, για την εταιρική διακυβέρνηση των ΔΕΚΟ. Η άδεια ισχύει για δέκα έτη, χρονικό διάστημα που αρχίζει από την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης κλήρωσης του Eurojackpot στην Ελλάδα. Η υπουργική απόφαση ορίζει το τίμημα για όλη τη διάρκεια της αδείας στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο συμμετέχει στα έσοδα από τη διεξαγωγή του ευρωλόττο με ποσοστό 30% επί του μεικτού κέρδους του ΟΠΑΠ. Η Ελλάδα γίνεται η 19η ευρωπαϊκή χώρα που θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό λόττο (Eurojackpot), που κοστίζει 2 ευρώ ανά στήλη. Στόχος του τυχερού παιχνιδιού είναι οι παίκτες να βρουν σε συνολικά 50 αριθμούς τους 5 που κερδίζουν, όπως και δύο ακόμη σε σύνολο 12.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες μέσω της εφαρμογής appodixi

Συνεχίζεται το κύμα καταγγελιών για επιχειρήσεις μέσω της εφαρμογής appodixi. Σειρά είχε αυτή τη φορά πρατήριο καυσίμων στο Χαλάνδρι. Με βάση τις καταγγελίες, τα στελέχη της ειδικής ομάδας της ΑΑΔΕ προχώρησαν σε ειδική ανάλυση, η οποία οδήγησε στην κατάστρωση επιχειρησιακού σχεδίου. Βάσει αυτού, έγιναν έλεγχοι σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση, διαπιστώθηκε η εγκυρότητα των καταγγελιών και ότι το πρατήριο δεν εξέδιδε αποδείξεις. Στη δεύτερη φάση, αποκαλύφθηκε ότι το πρατήριο είχε παραποιήσει το σύστημα εισροών – εκροών.

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε χθες η ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει… άσεμνες δημοσιεύσεις. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική ένωση των δημοσίων υπαλλήλων, το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της, έπειτα από κακόβουλη παρέμβαση από αυτοματοποιημένο λογισμικό. Το αρμόδιο τμήμα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και άμεσα αφαιρέθηκαν οι κακόβουλες δημοσιεύσεις. Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πως η ιστοσελίδα της δέχεται καθημερινά κυβερνοεπιθέσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Προβλέψεις για ύφεση και ενεργειακή κρίση

H ενεργειακή κρίση της Ευρώπης δεν θα εξαφανιστεί μετά τον χειμώνα, αλλά θα διαρκέσει μέχρι και τον χειμώνα του 2023/2024 τουλάχιστον, καθώς τα εθνικά αποθέματα φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο σε χαμηλότερα επίπεδα από την άνοιξη του 2022, ασκώντας ανοδική πίεση στη ζήτηση φυσικού αερίου, ωθώντας τις τιμές εκ νέου υψηλότερα, εκτιμά η ING. Αν και οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν σημαντικά τον Οκτώβριο λόγω των ηπιότερων καιρικών συνθηκών και της αυξανόμενης αποθήκευσης της Ευρώπης, ωστόσο αυτή η ανακούφιση δεν θα διαρκέσει πολύ και η Ευρωζώνη δεν θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση το 2023, την οποία η ING τοποθετεί στο 0,7%.

Ανεβάζουν ρυθμούς για τα έργα ΣΔΙΤ

Τον φιλόδοξο στόχο να προκύψουν προσωρινοί ανάδοχοι στους περισσότερους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, έχουν θέσει στο υπ. Υποδομών έως το τέλος του α΄ τετραμήνου του 2023. Πρόκειται για διαγωνισμούς πολλοί εκ των οποίων έχουν προκηρυχθεί την προηγούμενη διετία και μέχρι σήμερα δεν έχουν φτάσει στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών, καθώς ακόμη καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές και οι επιμέρους λεπτομέρειες των συμβάσεων, προκειμένου στη συνέχεια να προκύψει ένας ενδεικτικός αρχικός προϋπολογισμός, επί του οποίου θα κληθούν να υποβάλουν προσφορές οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Πολλά έργα είναι κτιριακά, όπως π.χ. οι φοιτητικές εστίες σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη, ή το νέο κτίριο της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Εργων του ίδιου του υπ. Υποδομών, ή η Πολιτεία Καινοτομίας στην έκταση της πρώην ΧΡΩΠΕΙ και 17 σχολικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή