Μεγάλη χαμένη ευκαιρία λόγω κλειστών μονάδων

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία λόγω κλειστών μονάδων

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα αδυνατεί να κερδίσει άμεσα τουριστικό μερίδιο από τους ανταγωνιστικούς προορισμούς που χάνουν τη ταξιδιωτική τους πελατεία καθώς οι κλασικοί καλοκαιρινοί προορισμοί της χώρας είναι κλειστοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Σαντορίνη. Αυτή την περίοδο, οι μεγάλοι tour operators βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς επαναπροσδιορισμού των προγραμμάτων τους σε ό,τι αφορά τα διαθέσιμα πακέτα τους «για τους χειμερινούς προορισμούς με ήλιο». Η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο οδήγησε πολλούς tour operators να περικόψουν τα προγράμματά τους προς τη χώρα των Πυραμίδων. Επίσης, η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας θα αποτρέψει τους Ρώσους να κάνουν διακοπές στη γειτονική χώρα. Προβλήματα έχει και η Τυνησία, στην οποία μετά την έκρηξη βόμβας στο κέντρο της πρωτεύουσας το βράδυ της Τρίτης επιβλήθηκαν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ.

Κατά πλειοψηφία (12 ναι, 1 όχι και 6 παρών) ενεκρίθη χθες ο διορισμός του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαρ. Γκότση από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής. Ο κ. Γκότσης δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη και νέες εισαγωγές εταιρειών στο Χρηματιστήριο. Ο τέταρτος κατά σειρά πρόεδρος της Ε.Κ. είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αμβούργου και Μάρμπουργκ της Γερμανίας, από όπου απέκτησε και τον τίτλο του διδάκτορος.

Αλλοι θα κάνουν τις αλλαγές

Μέχρι τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη φέρεται να έφτασαν οι αδερφοί Στεφανή (ιδρυτές της εταιρείας Σελόντα, νυν μικρομέτοχοί της) προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση των τραπεζών να απομακρύνουν από τη διοίκηση της εταιρείας τα παλαιά στελέχη της. Η απάντηση που, σύμφωνα με κάποιες πηγές, τους έδωσε ο υπουργός ήταν η ακόλουθη: «Μην ανησυχείτε. Κάντε λίγο υπομονή μέχρι να αλλάξουν οι διοικήσεις των τραπεζών». Αυτό, ίσως, που «ξέχασε» να τους πει είναι ότι δεν θα διορίσει η κυβέρνηση τις διοικήσεις των τραπεζών. Και πως αυτό που θα φροντίσουν οι μέτοχοι των τραπεζών θα είναι κατ’ αρχάς η διασφάλιση των συμφερόντων τους.

Συντήρηση του site τις ημέρες πληρωμής ΕΝΦΙΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Τη στιγμή που τα φορολογικά έσοδα λιμνάζουν, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποφάσισε σε κρίσιμες ημερομηνίες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις υπολογιστικές υποδομές της. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου 2015, ημερομηνίες που πληρώνονται ο ΕΝΦΙΑ, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, η προκαταβολή φόρου από τις επιχειρήσεις, ο ΦΠΑ, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν θα λειτουργεί. Οπως αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν θα είναι προσβάσιμα τα portals www.gsis.gr και www.minfin.gr και κατά συνέπεια, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου».

Φορολογικά δεδομένα στη διάθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Αναβρασμός επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στην Καραγιώργη Σερβίας όπου εδρεύουν οι ελεγκτικές και οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο λόγος έγκειται στη διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στην Ελληνική Στατιστική Αρχή να έχει πρόσβαση στα αρχεία των φορολογούμενων. Οχι μόνο στα δεδομένα των δηλώσεων αλλά σε όλα. Η ΕΛΣΤΑΤ θα μπορεί να γνωρίζει τη διεύθυνση του φορολογούμενου, την ταυτότητά του, πόσα εισοδήματα δηλώνει ετησίως καθώς και την περιουσιακή του κατάσταση. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν στο υπουργείο είναι γιατί η ΕΛΣΤΑΤ χρειάζεται το ΑΦΜ και την ταυτότητα του φορολογούμενου; Γιατί δεν αρκείται στα στοιχεία που δηλώνονται ετησίως ανά νοικοκυριό για να μπορέσει να κάνει τις έρευνές της η Αρχή; Eκφράζουν δε φόβους για διαρροή φορολογικών δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή