Tο πόρισμα Rothschild για την Attica Bank

Tο πόρισμα Rothschild για την Attica Bank

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλη Οκτωβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποβάλει η Rothschild το πόρισμά της για το πώς μπορεί να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Για το θέμα πραγματοποίησε συνάντηση ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης με τη Rothschild στο Παρίσι τον Ιούνιο και αφού είχε προηγηθεί συνεννόησή του με τους αρμόδιους υπουργούς. Η σύμβουλος καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα πόση πρέπει να είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (η πρόταση της Τράπεζας είναι για ποσόν 150-200 εκατ. ευρώ) και από ποιους θα προέλθει, δηλαδή αν πρέπει να παραιτηθούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι (βασικά ο ΕΦΚΑ) ή όχι. Θυμίζουμε ότι στελέχη της κυβέρνησης πασχίζουν να διατηρηθεί μέσω του ΕΦΚΑ η κρατική επέμβαση στην τράπεζα. Παράγοντες της αγοράς στοιχηματίζουν ότι χωρίς παραίτηση του ΕΦΚΑ στρατηγικός επενδυτής δεν πρόκειται να μπει με τίποτα…

Στην κυπριακή Elenovo Ltd το 19,63% του Mega Channel

Στην εταιρεία Elenovo Ltd με έδρα την Κύπρο μεταβίβασε τις μετοχές που είχε στην εταιρεία «Τηλέτυπος» (Mega Channel) ο Ιβάν Σαββίδης. Πρόκειται για το 19,63% που απέκτησε ο ομογενής από τη Ρωσία επιχειρηματίας τον περασμένο Μάιο. Κάτοχος του 100% των μετοχών της Elenovo Ltd και διευθύντρια αυτής εμφανίζεται η Αννα Λεωνίδου του Γιούρι, πιθανότατα στενή συνεργάτρια του Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Μητρώο Εταιρειών της Κύπρου, η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 και εδρεύει στη Λεμεσό.

Χωρίς στελέχη η μηχανογράφηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Κομβικό ρόλο για την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας Mifid II στη χώρα μας από 1η Ιανουαρίου 2018 θα έχει η μονάδα μηχανογράφησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ωστόσο παρατηρείται υποστελέχωση στον συγκεκριμένο τομέα, γεγονός που πρέπει να απασχολήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο χρειάζεται να ενισχύσει με προσωπικό τη μονάδα μηχανογράφησης. Ηδη, η εποπτική αρχή του Χρηματιστηρίου προχωρεί μέσα στον Σεπτέμβριο και στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού 400.000 ευρώ για την αναβάθμιση της μονάδας.

Αναβάθμιση ελληνικών τραπεζών από Fitch

Στην αναβάθμιση των καλυμμένων ομολογιών που είχαν εκδώσει οι εγχώριες τράπεζες προχώρησε η Fitch. Με την κίνηση, που ήταν αναμενόμενη μετά την αναβάθμιση της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα, η Fitch αναβάθμισε σε Β από Β- τα προγράμματα καλυμμένων ομολόγων της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. Οπως σημειώνουν στελέχη τραπεζών, η αναβάθμιση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης και της επιστροφής στην κανονικότητα. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουν πολλά ακόμη βήματα, ειδικά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Λάθη στον πίνακα για την κοινωφελή

Σωρεία λαθών, λόγω εσφαλμένης εκτίμησης ενός από τα κριτήρια αποκλεισμού των ανέργων από το πρόγραμμα, είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΑΕΔ να κατεβάσει χθες, εσπευσμένα, τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων για τη β΄ φάση της κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους υψηλής ανεργίας. Ετσι, όποιος προσπαθούσε χθες να μπει στην ιστοσελίδα του οργανισμού μάθαινε ότι «διαπιστώθηκε σφάλμα (κριτήριο αποκλεισμού)», που προκάλεσε λάθη στους Προσωρινούς Πίνακες Επιτυχόντων. Ο ΟΑΕΔ ανακαλεί την αναρτηθείσα στις 22 Αυγούστου κατάταξη ανέργων. Οι νέοι διορθωμένοι τροποποιημένοι Προσωρινοί Πίνακες Επιτυχόντων-Επιλαχόντων-Αποκλειόμενων του προγράμματος θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017. Η διαδικασία των ενστάσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Οργανισμός ενημέρωσε με δελτίο Τύπου για την ανάρτηση, δεν έπραξε το ίδιο για την απόσυρση της λίστας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή