Με άνοδο έκλεισε η Wall Street

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη του εδώ και μια δεκαετία, χάρη στην αισιοδοξία των επενδυτών για την ευνοϊκή κατάληξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Οι δύο χώρες άφησαν να εννοηθεί ότι επιτεύχθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Πεκίνο. Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λιου Χε μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για έναν νέο γύρο συνομιλιών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 211,22 μονάδες (+0,82%) και έκλεισε στις 25.928,68 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έφτασε στις 7.729,32 μονάδες, αυξημένος κατά 60,16 μονάδες ή +0,78%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.834,4 μονάδες, με άνοδο 18,96 μονάδων ή +0,67%.

Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν άνοδο τουλάχιστον 1% αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή