Λαγκάρντ για Ε.Ε.: Καλύτερα ένα φιλόδοξο πακέτο παρά μια γρήγορη συμφωνία

Λαγκάρντ για Ε.Ε.: Καλύτερα ένα φιλόδοξο πακέτο παρά μια γρήγορη συμφωνία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ήταν καλύτερο για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν σε ένα φιλόδοξο πακέτο οικονομικής βοήθειας, παρά να καταλήξουν σε μια γρήγορη συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ την Κυριακή.

«Ιδανικά, η συμφωνία των ηγετών θα έπρεπε να είναι φιλόδοξη σε ό,τι αφορά το μέγεθος και τη σύνθεση του πακέτου, σε γενικές γραμμές στο πλαίσιο των προτάσεων της Κομισιόν» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στο Reuters.

«Ελπίζω οι ηγέτες να συμφωνήσουν σε κάτι που είναι φιλόδοξο και όχι γρήγορο» πρόσθεσε.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. διαπραγματεύτηκαν για τρίτη ημέρα στις Βρυξέλλες σε ό,τι αφορά το πακέτο οικονομικής βοήθειας, με φόντο τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, στον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων αναμενόταν νέα πρόταση από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις των «φειδωλών» και κυρίως της Ολλανδίας, η οποία εμφανίζει τις περισσότερες αντιρρήσεις για το υπερταμείο.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε: Τέλος παιχνιδιού

Σύνοδος Κορυφής: Συνάντηση Μητσοτάκη και ηγετών του Νότου με τους «φειδωλούς»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή