ΕΚΤ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής σχεδίων από τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

ΕΚΤ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής σχεδίων από τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη έξι μήνες, έως το τέλος του Μαρτίου 2021, παρατείνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την προθεσμία που είχε δώσει στις τράπεζες με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) να υποβάλουν αναθεωρημένα σχέδια για τη μείωσή τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, έλαβε την απόφαση αυτή για να δώσει στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους, κάτι που επιτρέψει σε αυτές έναν πιο ακριβή σχεδιασμό.

Στο μεταξύ, οι ενδείξεις από τα στατιστικά στοιχεία στην προσφορά των πιστώσεων αλλά και από την ίδια την πραγματική οικονομία επιβεβαιώνουν το ότι η Ευρωζώνη βαδίζει σταθερά την οδό μιας ανάκαμψης, η οποία (εφόσον έχει προηγηθεί μία δραματική πτώση της παραγωγής) είναι ανομοιογενής και μερική, ενώ στη συνέχεια εξελίσσεται σταδιακά.

Από τη στιγμή κατά την οποία οι περιορισμοί της πανδημίας αμβλύνθηκαν στα τέλη Απριλίου, η ανάκαμψη φαίνεται να κινητοποιείται χάρις στην εγχώρια ζήτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή