ΠΡΟΣΩΠΑ/Ραλφ Λαρσεν – Γουλιαμ Γουελντον

ΠΡΟΣΩΠΑ/Ραλφ Λαρσεν – Γουλιαμ Γουελντον

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η αποχώρηση του Ραλφ Λάρσεν από το πηδάλιο της Johnso& Johnsoκατέλαβε εξαπίνης ορισμένους αναλυτές, ωστόσο, ο διάδοχός του, Γουίλιαμ Γουέλντον, δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει. Αλλωστε και ο αποχωρών και ο νεοαναδειχθείς διευθύνων σύμβουλος υπηρετούν την εταιρεία επί σειράν ετών και θεωρούνται «εντελώς δικοί της» άνθρωποι. O 63χρονος Ραλφ Λάρσεν, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει επισήμως την 1η Ιουλίου, αφήνει τον όμιλο στο απόγειο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας? παράλληλα, η ίδια η Johnso& Johnsoπλέον έχει -και με τη δική του συμβολή- εδραιώσει ισχυρή παρουσία στην παρασκευή φαρμάκων και στην κατασκευή μιας νέας θεραπευτικής συσκευής, η οποία, κατά τους ειδικούς, θα εισαγάγει μια επαναστατική θεραπεία για την απόφραξη των αρτηριών.

Ικανοποιητικές επιδόσεις

Εν τούτοις, προ τριετίας η Jonsho& Johnsoείχε να αντιμετωπίσει την περιστολή του μεριδίου της στην αγορά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές σκευασμάτων της. Τότε οι αναλυτές είχαν προτείνει τη διαίρεση του ομίλου, αλλά ο κ. Λάρσεν είχε αντισταθεί σθεναρά και δικαιώθηκε. Παρά την πολυμορφία των δραστηριοτήτων του, η οποία λειτουργεί υπέρ του, ο όμιλος με αύξηση πωλήσεων 15% ανταγωνίζεται δυναμικά κάθε άλλη αμιγώς φαρμακευτική εταιρεία. Μέρος της επιτυχούς πορείας του αποδίδεται στη διοικητική μέθοδο του αποχωρούντος, ο οποίος εργάζεται σε αυτόν σχεδόν ανελλιπώς από το 1962, όταν ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές. O άνθρωπος, που θα συνεχίσει το έργο του, είναι ο Γουίλιαμ Γουέλντον με τριακονταετή πείρα στην Johnso& Johnson. O κ. Γουέλντον προβλήθηκε ιδιαιτέρως ως επικεφαλής του κλάδου φαρμάκων πέρυσι τον Μάρτιο με την εξαγορά της Alza αντί 10 δισ. δολαρίων. Πιστός στην ακεραιότητα της εταιρείας, επεσήμανε ότι προσδοκά η J&J να διατηρήσει τη στρατηγική της για εξαγορά εταιρειών, όταν αυτό κρίνεται επωφελές. Πάντως, η προαγωγή του θα αποβεί επωφελέστατη για τον ίδιο, ο οποίος είχε μισθό 712.000 δολαρίων και μπόνους 675.000, ενώ ως πρόεδρος αναμένεται να λαμβάνει περί τα 3 εκατ. δολ. συνολικά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT