Εν συντομια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΠΑ: πτώση 0,4% της βιομηχανικής παραγωγής

Πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, αλλά ο ρυθμός ήταν ο βραδύτερος του τελευταίου οκταμήνου. Το ποσοστό της πτώσης ήταν της τάξης του 0,4%, χαμηλότερο από τις αρχικές προβλέψεις για υποχώρηση κατά 0,6% και αισθητά μικρότερο από την πτώση κατά 1,2% που είχε σημειώσει η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο. Η αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας μειώθηκε, επίσης, τον Ιούνιο στα πιο χαμηλά επίπεδα από το 1967. Επισημαίνοντας την αβεβαιότητα για την ισχύ της ζήτησης, τους περιορισμούς στη χορήγηση πιστώσεων και την αδύναμη αγορά εργασίας, η επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Wells Fargo Securities Σίλβια Τζον δηλώνει στο Bloomberg ότι «η ανοικοδόμηση θα είναι πολύ σταδιακή».

Βρετανία

Στο 7,6% αυξήθηκε η ανεργία, καθώς ο αριθμός των ευρισκομένων εκτός αγοράς εργασίας παρουσίασε άνοδο κατά 281.000 άτομα το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία ανέρχεται πλέον στα 2,38 εκατομμύρια άτομα. Το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου, το ποσοστό της ανεργίας ήταν 7,2%.

Μέτρα στήριξης χρειάζεται η Ρωσία

Η Ρωσία θα πρέπει να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας της, ώστε να την ανασύρει από την ύφεση, αλλά και να προετοιμάσει επίπονες μεταρρυθμίσεις προς εξασφάλιση της μακροχρόνιας ευημερίας της, συνέστησε χθες ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟ-ΣΑ). Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι το πρώτο εξάμηνο εφέτος το ρωσικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 10,1%, προβλέποντας ότι μέχρι τα τέλη του 2009 θα διαμορφωθεί στο 8,5%.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT