Rio Tinto: Παραίτηση του ceo μετά την καταστροφή αρχαίων καταφυγίων στην Αυστραλία

Rio Tinto: Παραίτηση του ceo μετά την καταστροφή αρχαίων καταφυγίων στην Αυστραλία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παραίτηση αναγκάστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto μετά την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η καταστροφή δύο αρχαίων καταφυγίων σε βράχους στην Αυστραλία. Τα καταφύγια ήταν μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας για τους ιθαγενείς και η εταιρεία έχει ανοίξει έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφή τους. 

Η Rio Tinto, δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική επιχειρήση στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ο Ζαν Σεμπάστιαν Ζακ θα αποχωρήσει έως τις 31 Μαρτίου, ύστερα από τέσσερα χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ακόμη δύο στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Κρις Σάλισμπερι, επικεφαλής του τμήματος σιδηρομεταλλεύματος, επίσης θα αποχωρήσουν στα τέλη του έτους. 

Η Rio Tinto έχει ζητήσει συγγνώμη για την ανατίναξη των καταφυγίων κατά τη διάρκεια εργασιών για την επέκταση δραστηριοτήτων σιδηρομεταλλεύματος τον περασμένο Μάιο. Σε μία πρώτη αναφορά για τα όσα συνέβησαν, που έδωσε στη δημοσιότητα στις 24 Αυγούστου, αναφερόταν ότι δεν εντοπίστηκε κάποιος συγκεκριμένο άτομο ή σφάλμα, που να ευθύνεται για την καταστροφή.

Η αναφορά αυτή βεβαίως δεν ικανοποίησε κανέναν και άνοιξε και πάλι έρευνα. Η εταιρεία δεχόταν πιέσεις από την κοινή γνώμη και τους επενδυτές να δράσει άμεσα, αφού τα καταφύγια αυτά ήταν μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας για τους ιθαγενείς. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή