Γαλλία: Μικρότερες οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία

Γαλλία: Μικρότερες οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρότερη του αναμενόμενου αποδεικνύεται η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας, όπως εκτιμάει η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bank of France), η οποία προχωρά στη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, η ύφεση κατά τη διάρκεια του «lockdown» δεν ήταν τόσο βαθιά όσο αρχικώς είχε υπολογιστεί, ενώ η πρόσφατη ανάκαμψη είναι σαφώς ισχυρότερη σε σχέση με τις πρότερες εκτιμήσεις.

Ταυτόχρονα, η αγορά εργασίας δεν υπέστη τις δραματικές απώλειες που αναμένονταν. Έτσι, προσθέτει η κεντρική τράπεζα, η γαλλική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στα προ-κορωνοϊού επίπεδα στις αρχές του 2022 και όχι στα μέσα του 2022, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

«Η ανάκαμψη πηγαίνει κάπως καλύτερα απ’ ό,τι αναμέναμε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής της Bank of France, Βιλερουά ντε Γκαλό, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Le Monde». «Η Γαλλία θα επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα λίγο πριν τον μέσο όρο της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι η οικονομική δραστηριότητα τον Αύγουστο κυμάνθηκε μόλις κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ-κρίσης επίπεδα. Το ίδιο αναμένεται και για τον Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο προλειάνει το έδαφος για ισχυρή ανάκαμψη στο γ’ τρίμηνο του 2020, μετά την ύφεση του β’ τριμήνου, η οποία ανήλθε στο 13,8% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή