Γερμανία: Ο Covid-19 αυξάνει τις ανάγκες δανεισμού στα 96 δισ. ευρώ

Γερμανία: Ο Covid-19 αυξάνει τις ανάγκες δανεισμού στα 96 δισ. ευρώ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δανειακές ανάγκες ύψους 96 δισ. ευρώ προβλέπει το προσχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2021, με την κυβέρνηση του Βερολίνου να αναστέλλει για δεύτερη διαδοχική χρονιά το «φρένο χρέους», στις προσπάθειες να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την έξοδό της από την κρίση Covid-19.

ΣΤη διάρκεια του 2020, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα δανεισθεί περίπου 218 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, έχοντας αναστείλει το νόμο που της απαγορεύει την ανάληψη περισσότερου χρέους, ώστε να είναι σε θέση να χρηματοδότησει τα πακέτα διάσωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς επικαλέσθηκε σε συνέντευξη Τύπου τις προβλέψεις των οικονομικών ινστιτούτων για οικονομική ανάκαμψη. «Η ελπίδα μας είναι ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει φέτος και ό,τι θα κάνουμε την επόμενη χρονιά θα σημειώσουν επιτυχία στη διατήρηση αυτής της τάσης, έτσι ώστε να φθάσουμε στα προ κρίσης οικονομικά επίπεδα στις αρχές του 2022», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή