Χρηματιστήρια: Η Wall δεν ακολούθησε την Ευρώπη στην άνοδο

Χρηματιστήρια: Η Wall δεν ακολούθησε την Ευρώπη στην άνοδο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτή η εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων, με το άγριο σφυροκόπημα των τεχνολογικών μετοχών να συμπαρασύρει σε αρνητικό έδαφος τους βασικούς δέικτες στη Wall Street και τον Dow να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά πάνω από 150 μονάδες, χάνοντας τα αρχικά του κέρδη. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με θετικό πρόσημο. 

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αποτέλεσαν το μεγαλύτερο «βαρίδι», με την Amazon να υποχωρεί πάνω από 2%, ενώ οι μετοχές της Tesla έχαναν 9,3%, αφότου ο Ίλον Μασκ προέβη σε νέες προβλέψεις για το 2020, ενώ παρουσίασε τις λεπτομέρειες για τη νέα μπαταρία που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει θα μειώσει το κόστος παραγωγής αυτοκινήτων. 

Στην Ευρώπη, το θετικό momentum στηρίχθηκε στις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, παρά τις ανησυχίες για άνιση ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και το ενδεχόμενο επιστροφής πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ανησυχίες που είχαν πυροδοτήσει το χειρότερο sell-off των τριών τελευταίων μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,%, ανακάμπτοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Με άνοδο 1,2% έκλεισε και ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. ΘΕτικά πρόσημα και σε Φραγκφούρτη και Παρίσι, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται 0,4% και τον CAC 40 του Παρισιού να σημειώνει άνοδο 0,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή