Χρηματιστήρια: Άνοδος στη Wall με στήριγμα την τεχνολογία

Χρηματιστήρια: Άνοδος στη Wall με στήριγμα την τεχνολογία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι προσδοκίες για νέο πακέτο μέτρων στήριξης από την αμερικανική κυβέρνηση έδωσαν ώθηση στη Wall Street, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και τις εταιρείες λιανικής να διατηρούν ισχυρό προβάδισμα. Απώλειες στην Ευρώπη, με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού να υπονομεύει το επενδυτικό κλίμα, οδηγώντας τις μετοχές σε χαμηλά σχεδόν διμήνου.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι πληροφορίες που θέλουν τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, να προωθεί στοχευμένο πακέτο μέτρων ανακούφισης από την πανδημία προσέφεραν στήριγμα στις αμερικανικές μετοχές. Άλμα για τον τεχνολογικό κλάδο, μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις των προηγουμένων συνεδριάσεων που είχαν απομακρύνει τον Nasdaq 10% από τα υψηλά του Σεπτεμβρίου. Κέρδη 0,45% για τον S&P 500, άνοδος 0,30% αυτή την ώρα για τον Dow Jones.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι αβέβαιες προοπτικές της οικονομίας επισκίασαν τις ευρωπαϊκές μετοχές, με τον STOXX 00 να υποχωρεί 1%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Αυγούστου. 

Οι φόβοι των επενδυτών μήπως η έξαρση των κρουσμάτων στην Ευρώπη εκτροχιάσει την ανάκαμψη κυριαρχούν στις αγορές, αφότου Βρετανία, Ισπανία και Γαλλία επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα.

Με πτώση 0,3% εκλεισε ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτγης, απώλειες 0,8% και για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Στο Μιλάνο, οι φήμες περί πιθανή εξαγορά ιταλικής τράπεζας από την Credit Agricole της Γαλλίας συνέβαλαν σε άνοδο 1,3% του ιταλικού τραπεζικού δείκτη, αν και ο FTSE MIB υποχώρησε οριακά. Με πτώση 1,3% έκλεισε και ο FTSE 100 του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή