G7: «Ναι» στην ελάφρυνση χρέους για τις φτωχότερες χώρες

G7: «Ναι» στην ελάφρυνση χρέους για τις φτωχότερες χώρες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Οικονομικών των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών(G7) τάχθηκαν υπέρ του να παραταθεί η πρωτοβουλία ελάφρυνσης χρέους για τις φτωχότερες χώρες ανά τον κόσμο, σημείωσαν όμως ότι η πρωτοβουλία θα πρέπει να αναθεωρηθεί, ώστε να βελτιωθεί η εφαρμογή της.

Σε κοινό ανακοινωθέν, οι αξιωματούχοι του G7 ανέφεραν ότι «λυπούνται ιδιαίτερα» από τις κινήσεις ορισμένων χωρών να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία ελάφρυνσης χρέους, κατηγοριοποιώντας τους κρατικούς τους οργανισμούς ως εμπορικούς πιστωτές(commercial lenders).

Οι υπουργοί παραδέχθηκαν επίσης ότι ορισμένες χώρες θα χρειασθούν μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στο μέλλον, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει την παγκόσμια οικονομία. Γι’ αυτό και απηύθυναν έκκληση προς τις 20 περισσότερο ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες(G20) και τους πιστωτές της Λέσχης του Παρισιού να έχουν προχωρήσει σε συμφωνία για τους όρους μέχρι τη σύνοδο του G20 τον επόμενο μήνα.

Συνεπεία της πανδημίας, περισσότερες από 100 χώρες προσέφυγαν φέτος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητώντας οικονομική στήριξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή