ΑΓΟΡΕΣ

«Φθινόπωρο» με εβδομαδιαίες απώλειες για τα διεθνή χρηματιστήρια

fthinoporo-me-evdomadiaies-apoleies-gia-ta-diethni-chrimatistiria-561093253

Προσπάθεια για ανοδική αντίδραση καταβάλλουν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, απώλειες στην Ευρώπη κατά την τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας που χαρακτηρίσθηκε από μαζικές ρευστοποιήσεις και έντονες πιέσεις.

Μικρά κέρδη κέρδη στη Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά 0,4% και τον S&P 500 0,6%. Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq, χάρη στα κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow σημείωσε απώλειες 3% και ο S&P 500 2,2%, παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε 0,24% λίγο πριν από το κλείσιμο, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχασε πάνω από 4%, στη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, ενώ οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν εβδομαδιαία πτώση 6%. 

Τα κύματα ρευστοποιήσεων και το αρνητικό κλίμα εν μέσω ανησυχιών για εκτροχιασμό της ανάκαμψης εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού καταδεικνύουν ότι ο Σεπτεέμβριος αναμένεται να είναι ο χειρότερος μήνας για τα διεθνή χρηματιστήρια μετά την «καταιγίδα» του Mαρτίου.

Απώλειες πάνω από 1% για τον DAX της Φραγκφούρτης, πτώση σχεδόν 1% για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ και ο FTSE MIB του Μιλάνου δεχόταν πιέσεις, χάνοντας λίγο πριν από το κλείσιμο 1,20%.