Χρηματιστήρια: Δυναμικό comeback των ευρωπαϊκών μετοχών

Χρηματιστήρια: Δυναμικό comeback των ευρωπαϊκών μετοχών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To διάχυτο κλίμα αισιοδοξίας και το ράλι των τραπεζών έδωσαν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο των τριών τελευταίων εβδομάδων. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 αυτή την ώρα ανέκαμπτε 2%, με τις τράπεζες στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και με κέρδη για τον επιμέρους δείκτη 4,5%. Σε θετικό έδαφος όλοι οι επιμέρους κλάδοι και μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX είχε κλείσει με πτώση 3,7% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά τον κόσμο να κλονίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια. Οι ενδείξεις ότι η κινεζική οικονομία ανεβάζει ταχύτητα αναπτερώνουν τις ελπίδες για στήριξη της ανάκαμψης. Στο κλίμα αισιοδοξίας συνέβαλαν και οι θετικές ανακοινώσεις από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Η μετοχή της HSBC Holdings έκανε άλμα 9% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την είδηση ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος αύξησε το μερίδιό του στην τράπεζα. Ράλι για τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων, μετά τις εκτιμήσεις της Nissan Motor για επιστροφή στην κερδοφορία το 2021. 

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κέρδη σχεδόν 3% για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενώ ο CAC του Παρισιού ήταν ενισχυμένος πάνω από 2%. Άλμα και για τις μετοχές στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή