ΗΠΑ: «Στοπ» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων στις τελικές δοκιμές πειραματικού εμβολίου

ΗΠΑ: «Στοπ» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων στις τελικές δοκιμές πειραματικού εμβολίου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) έβαλε «πάγο» στα σχέδια της Inovio Pharmaceuticals για την έναρξη των τελικών δοκιμών στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η εταιρεία, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων λεπτομέρειες για μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη διοχέτευση γενετικού υλικού σε κύτταρα. Οι τελικές δοκιμές, που περίμεναν το «πράσινο φως» από την FDA, επρόκειτο να αρχίσουν αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με την Inovio, η καθυστέρηση εξαιτίας των ενστάσεων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων δεν οφείλεται σε παρενέργειες, κατά τα πρώτα στάδια μελέτης του εμβολίου, που συνεχίζονται.

Στον απόηχο των εξελίξεων, οι μετοχές της Inovio έκανε βουτιά «25%», καθώς διευρύνεται η διαφορά με τις ανταγωνίστριες φαρμακευτικές στην κούρσα για την ανάπτυξη του εμβολίου, καθώς οι Moderna, Pfizer και AstraZeneca έχουν ήδη αρχίσει κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου.

Η Inovio ανακοίνωσε ότι θα ανταποκριθεί στα ερωτήματα της FDA τον Οκτώβριο και στη συνέχεια η υπηρεσία έχει περιθώριο 30 ημερών να αποφασίσει εάν θα προχωρήσουν οι δοκιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή