Συμφωνία Nokia – BT Group για το δίκτυο 5G στο Ην. Βασίλειο

Συμφωνία Nokia – BT Group για το δίκτυο 5G στο Ην. Βασίλειο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπογραφή συμφωνίας με την BT Group, μία από τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε η διοίκηση της Nokia, η οποία αυξάνει τη διείσδυσή της στον κλάδο της τεχνολογίας 5G.

Το νέο deal επήλθε λίγους μήνες, μετά την απόφαση του Λονδίνου να απαγορεύσει στην κινεζική Huawei να παράσχει τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό για την ολοκλήρωση του δικτύου 5G της BT. Μάλιστα, η βρετανική κυβέρνηση είχε προτείνει τη Nokia ως πιθανό αντικαταστάτη της Huawei.

Ο Φίλιπ Τζάνσεν, διευθύνων σύμβουλος της BT Group, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική εξέλιξη» στην «ταχέως εξελισσόμενη και ανταγωνιστική αγορά» των δικτύων πέμπτης γενιάς.

Με βάση της συμφωνία των δύο εταιρειών, η Nokia θα παράσχει εξοπλισμό και υπηρεσίες για τη λειτουργία του δικτύου 5G της BT Group σ’ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πάντως, οι οικονομικοί όροι του deal παραμένουν άγνωστοι.

Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο βρίσκεται σε «ανοιχτή» κόντρα με τη Huawei, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του 5G, θεωρώντας ότι η κινεζική εταιρεία υποκλέπτει  τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, παρέχοντας πολύτιμες  πληροφορίες στην κινεζική κυβέρνηση.

Αντίστοιχη διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη και στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να έχει θέσει σε ισχύ ειδικό διάταγμα, με το οποίο απαγορεύεται κάθε συναλλαγή αμερικανικής εταιρείας με τον κινεζικό «κολοσσό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή