Ανοδικές τάσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικό momentum και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον S&P 500 να κινείται κοντά σε υψηλά πέντε εβδομάδων, αν και τα αντικρουόμενα μηνύματα περί δεύτερου πακέτου οικονομικής στήριξης από την Ουάσιγκτον ανέκοψαν τη δυναμική στη Wall Street.

Σε υψηλά τριών εβδομάδων η Ευρώπη, εν μέσω προσδοκιών για πρόσθετα μέτρα από κυβερνήσεις και αρχές νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,8%, έπειτα από διστακτικά κέρδη στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών. Με άνοδο 0,9% έκλεισε ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Κέρδη και σε Λονδίνο και Παρίσι, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,5% και τον CAC 40 να καταγράφει κέρδη 0,6%.

Τις καλύτερες επιδόσεις κατέγραψαν ο μετοχές από κλάδους όπως οι τράπεζες, πετρελαϊκές καθώς και οι εταιρείες ταξιδίων και ψυχαγωγίας. Άλμα και για τις μετοχές των αεροπορικών, με τη British Airways να ενισχύεται 10,3% και τη Lufthansa κατά 6,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή