ΑΓΟΡΕΣ

«Φτερά» στη Wall Street από τις ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

ftera-sti-wall-street-apo-tis-elpides-gia-neo-paketo-stirixis-561111163

Προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Αύγουστο οδεύει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο καταγράφει κέρδη για τρίτη διαδοχική ημέρα, χάρη στις ελπίδες για άμεση συμφωνία Λευκού Οίκου – Κογκρέσου επί του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή της εβδομάδας, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει σωρευτικά κέρδη 3,1%, τα οποία θεωρούνται τα υψηλότερα από τον Αύγουστο. Από την πλευρά τους, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύονται κατά 3,6% και κατά 4,2%, αντίστοιχα.

Το μίνι ράλι της Wall Street αποδίδεται στις ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα αφορά το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, εν μέσω της προσπάθειας ανάκαμψης από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνουτσίν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 40 λεπτών, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. «Εστιάσαμε στο αν υπάρχουν προοπτικές άμεσης συμφωνίας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος (σ.σ. Τραμπ) ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας» έγραψε στο Twitter στενός συνεργάτης της Πελόζι.

Λίγο νωρίτερα, η ίδια η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να «ανάψει» το πράσινο φως στο πακέτο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών, το οποίο έχει προτείνει ο Τραμπ, εφόσον δεν υπάρξει συναίνεση για ένα ευρύτερο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και Κογκρέσο βρίσκονται σε εντατικές διαπραγματεύσεις για ένα δεύτερο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία προσπαθεί να συνέλθει από τις ευρείες επιπτώσεις του lockdown. Ωστόσο, αξιωματούχοι από το περιβάλλον του Λευκού Οίκου εμφανίζονται διστακτικοί, θεωρώντας ότι ένα νέο μεγάλο πακέτο δεν χρήζει άμεσης ανάγκης.