Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της British Airways

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της British Airways

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της British Airways υπέβαλε ο Άλεξ Κρουζ, όπως ανακοίνωσε η IAG, μητρική της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας. Ο επικεφαλής της Aer Lingus, Σον Ντόιλ, θα αναλάβει το τιμόνι της BA ύστερα από μία μεταβατική περίοδο.

«Διαχειριζόμαστε τη χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος μας και έχω την πεποίθηση ότι οι εσωτερικές αλλαγές θα εξασφαλίσουν ότι η IAG είναι σε θέση να βγει από την κρίση πιο δυνατή» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Λούις Γκαλέγκο. 

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου πλήγμα στις αερομεταφορές. Περισσότερες από 40 αεροπορικές εταιρείες έχουν οδηγηθεί σε χρεοκοπία φέτος και οι ειδικοί προειδοποιούν για νέα κανόνια τους επόμενους μήνες. 

Ο Κρουζ, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στην American Airlines, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην British Airways τον Απρίλιο του 2016. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Vueling από το 2009. Θα διατηρήσει τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου στην British Airways. O διάδοχός του ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας από το 1998. Τον Ιανουάριο του 2019 ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην Aer Lingus, που ανήκει επίσης στην IAG. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή