Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού βυθίζει τις τιμές

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού βυθίζει τις τιμές

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη των αναταράξεων που κλονίζουν τις διεθνείς αγορές και το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό κάτω από το όριο των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Η αυστηροποίηση των μέτρων και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, υπονομεύουν τις προοπτικές αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης για καύσιμα, πιέζοντας προς τα κάτω τις τιμές. Η τιμή του μπρεντ κατέγραφε πάνω από 3%, υποχωρώντας κάτω από τα 42 δολάρια το βαρέλι. Σε κλοιό πιέσεων και το αμερικανικό αργό, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η υψηλότερη προσφορά, καθώς η Λιβύη επαναφέρει την παραγωγή συζητήθηκαν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων της συμμαχίας ΟΠΕΚ+, στην οποία συμμετέχουν οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες του καρτέλ και η Ρωσία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχάμαντ Μπαρκίνο, παραδέχθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι η ζήτηση ανακάμπτει με ρυθμούς βραδύτερους του αναμενομένου. «Η ζήτηση παραμένει αναιμική», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού.

Η επαναφορά της παραγωγής της Λιβύης και η έλλειψη εμβολίου για τον Covid-19, καθώς ορισμένες χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και επιβολή περιοριστικών μέτρων στις προσπάθειες ανάσχεσης της νόσου, προοιωνίζονται την υποβάθμιση των προβλέψεων για την πετρελαϊκή ζήτηση.

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ μειώνει την παραγωγή από τον Ιανουάριο του 2017 στις προσπάθειες για αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και στήριξης των τιμών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή