Θέλει «δουλειά» η ανάκαμψη της βιομηχανίας στις ΗΠΑ

Θέλει «δουλειά» η ανάκαμψη της βιομηχανίας στις ΗΠΑ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπάντεχη πτώση εμφάνισε τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, καταγράφοντας την πρώτη κάμψη έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε κατά 0,6%, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street περί αύξησης κατά 0,4%. Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος της βιομηχανίας υπολείπεται των προ-κορωνοϊού επιπέδων κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Η επίδοση του Σεπτεμβρίου ήταν αποτέλεσμα κοινής «προσπάθειες», καθώς στην πτώση συνέβαλαν οι περισσότεροι υποκλάδοι. Συγκεκριμένα:

  • Μεταποίηση -0,3%
  • Αυτοκινητοβιομηχανία -4%
  • Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας -5,6%

Αντίθετα, θετικά ήταν τα στοιχεία για τον κλάδο των εξορύξεων-μεταλλείων, ο οποίος αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι πτώσης 2,4% τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η δραστηριότητα στα περισσότερα εργοστάσια των ΗΠΑ έχει εν μέρει ανακάμψει, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής για το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου.

Ωστόσο, η αρνητική επίδοση του Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να αντανακλά τη δυσκολία του κλάδου να συνεχίσει να επεκτείνεται εν μέσω των αντίξοων συνθηκών, τις οποίες επιβάλλει το β’ κύμα της πανδημίας. 

Με πληροφορίες από MarketWatch

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή