Το Ταμείο Ανάκαμψης να καταστεί μόνιμο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων

Το Ταμείο Ανάκαμψης να καταστεί μόνιμο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστήσουν μόνιμο εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ απευθύνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα εργαλείο αντιμετώπισης μιας έκτακτης κατάστασης», τόνισε η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΕΚΤ. «Θα πρέπει να συζητήσουμε την πιθανότητα του να παραμείνει στην εργαλειοθήκη της Ευρώπης και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι εάν ανακύψουν παρόμοιες συνθήκες κρίσης», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ.

«Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει συζήτηση για έναν κοινό προϋπολογισμό στην Ευρωζώνη, που θα εμπλουτισθει από την τρέχουσα εμπειρία μας», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Παρότι η ΕΚΤ έχει καλέσει επανειλημμένως τις χώρες-μέλη της Ζώνης του Ευρώ για έναν κοινό προϋπολογισμό, οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ φαίνεται να δείχνουν τη βούληση της ΕΚΤ να παραμείνει το Ταμείο Ανάκαμψης ως μόνιμο εργαλείο διαχείρισης κρίσεων.

Τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης αποτελούν βασικό πυλώνα στις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας, όπως και τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης. Με τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής να εκφράζουν ανησυχίες μήπως η αύξηση των κρουσμάτων εξελιχθεί σε τροχοπέδη για την ανάκαμψη, η Λαγκάρντ δεσμεύθηκε ότι η ΕΚΤ έχει στη διάθεσή της περισσότερα εργαλεία, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή