ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ανοδικό ξέσπασμα ένα 24ωρο πριν από τις αμερικανικές εκλογές

anodiko-xespasma-ena-24oro-prin-apo-tis-amerikanikes-ekloges0

Με το δεξί μπήκε ο Νοέμβριος για τα διεθνή χρηματιστήρια, με τις αμερικανικές μετοχές να ανακάμπτουν έπειτα από τις μαζικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η χειρότερη για τη Wall Street από τον Μάρτιο. Κέρδη και στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα. Η προσοχή είναι στραμμένη στις αυριανές εκλογές στις ΗΠΑ και στον νικητή που θα αναδείξει η κάλπη.

Η έκβαση των εκλογών θα είναι καθοριστική και για την αντίδραση των χρηματιστηρίων στις επόμενες συνεδριάσεις. Στη Wall Street, ο Dow ανέκαμπτε ενδοσυνεδριακά πάνω από 400 μονάδες. Κέρδη έως και 1,8% και για τον S&P 500, σε θετικό έδαφος και ο τεχνολογικός Nasdaq.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 1,5% κι έχοντας ως πρωταγωνιστές τις μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, με κέρδη 3,4%.

Η επιτάχυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, με τον δείκτη ΡΜΙ να ενισχύεται στο 54,8 από 53,7 του Σεπτεμβρίου έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με κέρδη 2,01%. Με άνοδο 1,01% έκλεισε και ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ σε Παρίσι και Φραγκφούρτη τα κέρδη ήταν ακόμη μεγαλύτερα, άνω του 2%.