Ανοδικό ξέσπασμα ένα 24ωρο πριν από τις αμερικανικές εκλογές

Ανοδικό ξέσπασμα ένα 24ωρο πριν από τις αμερικανικές εκλογές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δεξί μπήκε ο Νοέμβριος για τα διεθνή χρηματιστήρια, με τις αμερικανικές μετοχές να ανακάμπτουν έπειτα από τις μαζικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η χειρότερη για τη Wall Street από τον Μάρτιο. Κέρδη και στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα. Η προσοχή είναι στραμμένη στις αυριανές εκλογές στις ΗΠΑ και στον νικητή που θα αναδείξει η κάλπη.

Η έκβαση των εκλογών θα είναι καθοριστική και για την αντίδραση των χρηματιστηρίων στις επόμενες συνεδριάσεις. Στη Wall Street, ο Dow ανέκαμπτε ενδοσυνεδριακά πάνω από 400 μονάδες. Κέρδη έως και 1,8% και για τον S&P 500, σε θετικό έδαφος και ο τεχνολογικός Nasdaq.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 1,5% κι έχοντας ως πρωταγωνιστές τις μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, με κέρδη 3,4%.

Η επιτάχυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, με τον δείκτη ΡΜΙ να ενισχύεται στο 54,8 από 53,7 του Σεπτεμβρίου έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με κέρδη 2,01%. Με άνοδο 1,01% έκλεισε και ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ σε Παρίσι και Φραγκφούρτη τα κέρδη ήταν ακόμη μεγαλύτερα, άνω του 2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή