Η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο για τον Dow Jones

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο για τον Dow Jones

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νευρικότητα και οριακές μεταβολές στη Wall Street, έπειτα από το δυναμικό ράλι των τεσσάρων προηγουμένων συνεδριάσεων. Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, με την προσοχή να στρέφεται στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και στις βαθιές «πληγές» που αναμένεται να αφήσει στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Στη Νέα Υόρκη, οι αμερικανικές μετοχές ισορροπούσαν μεταξύ κερδών και απωλειών, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη από την άνοδο των τεσσάρων προηγουμένων συνεδριάσεων.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να μην έχει ολοκληρωθεί αλλά τα έως τώρα αποτελέσματα να δείχνουν προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν των Δημοκρατικών, αυτή η εβδομάδα ήταν για τη Wall Street η καλύτερη των τελευταίων μηνών. Ο S&P 500 εξασφάλισε εβδομαδιαία κέρδη πάνω από 6% και ο τεχνολογικός Nasdaq πάνω από 8%, στις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από τον Απρίλιο. Εβδομαδιαία κέρδη 6,5% και για τον Dow Jones, στο ισχυρότερο ράλι 4 ημερών από τον Ιούνιο.

Αρνητική η εικόνα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με απώλειες 0,26% και έχοντας ως «βαρίδι» τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων. Στον αντίποδα, οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών κατάφεραν να κινηθούν κόντρα στο καθοδικό ρεύμα, με άνοδο 1,9%.

Όλα σχεδόν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,70%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρέμεινε σταθερός. Με πτώση 0,57% έκλεισε ο CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB έχασε 0,19%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή