ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Post: Έτοιμη για παγκόσμια διανομή εμβολίων Covid-19

deutsche-post-etoimi-gia-pagkosmia-dianomi-emvolion-covid-19-561151516

Η γερμανική εταιρεία ταχυμεταφορών Deutsche Post AG ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να διανείμει παγκοσμίως εμβόλια κατά της Covid-19 και βρίσκεται σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνήσεις για τις λεπτομέρειες, περιλαμβανομένης της ανάγκης μεταφοράς των σκευασμάτων σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ανακοίνωση της Deutsche Post AG ακολουθεί την χθεσινή ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιο που αναπτύσσουν είναι αποτελεσματικότητας άνω του 90%, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Το δίκτυό της DP εξυπηρετεί περισσότερους από 180 προορισμούς παγκοσμίως και ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της φαρμακοβιομηχανίας, όπου ευαίσθητα ιατρικά προϊόντα χρειάζονται αποθήκευση και συσκευασία σε διάφορες θερμοκρασίες. «Η διανομή δεν θα αποτύχει εξαιτίας της οργάνωσης της μεταφοράς και αποθήκευσης (logistics)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Φρανκ Απελ. 

Σημειώνεται ότι ο Ουγκούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε χθες ότι το προϊόν θα πρέπει να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί κεντρικά σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου. 

Για την μεταφορά προς και την διατήρηση στο κέντρο εμβολιασμού μπορεί να διατηρηθεί για διάστημα πέντε ημερών σε θερμοκρασίες ψύξης, δήλωσε ο Σαχίν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επιχείρηση μεταφοράς-αποθήκευσης-διανομής θα λειτουργήσει πολύ καλά.

Δυναμικές επιδόσεις χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο 

Η εταιρεία παρουσίασε εν τω μεταξύ τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, τα οποία έδειξαν ότι έχει λάβει ώθηση από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό των παραδόσεων δεμάτων. Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 851 εκατ. ευρώ από 561 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδά της σκαρφάλωσαν από τα 15,5 δισ. στα 16,24 δισ. ευρώ. 

Η Deutsche Post ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου προ φόρων και τόοκων ύψους 1,38 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο έκαναν λόγο για αύξηση στα 1,37 δισ. ευρώ από τα 942 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις ταμειακές ροές του 2020 σε πάνω από 2 δισ. ευρώ από τα 1,8 δισ. ευρώ που ανέμενε τον Οκτώβριο.