ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το εμβόλιο της Pfizer ανεβάζει τον πήχυ για την Moderna

Το εμβόλιο της Pfizer ανεβάζει τον πήχυ για την Moderna

H Moderna έχει δει φέτος την μετοχή της να κάνει άλμα 280% από τις αρχές του έτους και την κεφαλαιοποίησή της να ενισχύεται κατά 24 δισ. δολάρια, εν μέσω αισιοδοξίας ότι το εμβόλιο, που αναπτύσσει, θα διαδραματίσει ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

Η εταιρεία αναμένεται να έχει μέσα στον μήνα ενδιάμεσα αποτελέσματα για το πόσο αποτελεσματικό κατά της Covid-19 είναι το εμβόλιο, που φέρει την ονομασία mRNA-1273. Τα αποτελέσματα που έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα οι Pfizer και BioNTech ανεβάζουν τον πήχυ για την Moderna, αλλά και την ίδια ώρα την κάνουν μάλλον να αισιοδοξεί και εκείνη, αφού οι ομοιότητες στην μέθοδο ανάπτυξης του εμβολίου είναι αρκετές, όπως επισημαίνει το Bloomberg. 

Οι κινήσεις στην αγορά οψιόν δείχνουν ότι η μετοχή της Moderna μπορεί να παρουσιάσει μεταβολή 15% (προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση ανάλογα με τις εξελίξεις) έως τα τέλη Νοεμβρίου και κατά 26% έως τις 24 Δεκεμβρίου. 

Να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 11 κλινικές δοκιμές εμβολίων βρίσκονται στην τελική τους φάση. Μεταξύ αυτών εκείνες των AstraZeneca και Johnson & Johnson. Συνολικά 47 εμβόλια βρίσκονται σε κάποια φάση ανάπτυξης. 

Πηγή: Bloomberg