Περισσότερα ταξίδια σχεδιάζουν οι καταναλωτές μετά το εμβόλιο Covid-19

Περισσότερα ταξίδια σχεδιάζουν οι καταναλωτές μετά το εμβόλιο Covid-19

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

Η ανάπτυξη και διαθεσιμότητα ενός εμβολίου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού θα μπορούσε να βελτιώσει τις προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας -ενός από τους κλάδους που έχουν υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημία. Φαίνεται όμως ότι το εμβόλιο δεν επαρκεί για να πείσει τους καταναλωτές να αυξήσουν τις δαπάνες τους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, όπως προκύπτει από έρευνα της Dynata. 

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 καταναλωτές σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ και Αυστραλία, οι οποίοι ρωτήθηκαν πώς θα άλλαζε η συμπεριφορά τους μόλις καταστεί ευρέως διαθέσιμο ένα εμβόλιο Covid-19.

Oι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι ανυπομονούν να επισκεφθούν ξανά φίλους ή συγγενείς(61%) και να βγαίνουν πιο συχνά από το σπίτι(53%).

Σε Γερμανία και Βρετανία, σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανυπομονούν να πάνε ξανά διακοπές στο εξωτερικό.

Σε γενικές γραμές, ένας στους δύο ερωτηθέντες δήλωσε ότι περιμένει πώς και πώς να μην χρειάζεται να φοράει πλέον μάσκα. Αλλά μόλις το 12% δήλωσε ότι ανυπομονεί να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για αγορές και περιορίσει την αποταμίευση, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας της Dynata.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το ποσοστό αποταμίευσης στη Γερμανία είχε διπλασιασθεί στο 20%, καθώς πολλοί καταναλωτές χρειάσθηκε να παραμείνουν στο σπίτι λόγω Lockdown και τα καταστήματα λιανικής είχαν παραμείνενι κλειστά.